Warner Bros подготвя римейк на хитовата продукция “Бодигард

25.02.2011 г.
Warner Bros подготвя римейк на хитовата продукция “Бодигард”Представител на Warner Bros разкри, че студиото планира да направи римейк на хита си от 1992 година “Бодигард”, в който главните роли бяха изпълнени от двукратния носител на “Оскар” Кевин Костнър и музикалната звезда Уитни Хюстън. В годината на премиерата си, “Бодигард” се превърна в световен хит, с приходи от над 400 милиона долара, а саундтрака му се радва на голяма популярност и до днес.

По-подробни детайли относно римейка не се разкриват, но според deadline.com, за сценаристи на лентата са били избрани Никълъс Палмър и Джеремая Фрийдман, които до момента са работили единствено върху любителски и късометражни филми.

Причината поради която от началството на Warner Bros са се спрели на Палмър и Фрийдман, е техния дебютен сценарий за предстоящата екшън-комедия “Family Getaway”, който присъстваше в миналогодишния “Черен списък” на най-добрите все още незаснети сценарии.

Сюжетът на оригиналния “Бодигард” разказва за агента от Тайните служби Франк Фармър (Кевин Костнър), който е назначен да охранява музикалната звезда Рейчъл Марън (Уитни Хюстън), след като става ясно, че живота й е застрашен от фанатичен преследвач. Постепенно, и въпреки че противоречи на принципите му, Франк започва да се влюбва в певицата.

В новата версия, сюжета ще бъде същия, но въпреки това ще има и някои промени – за разлика от оригинала, в който героя на Костнър е от Тайните служби, в римейка, главния герой ще бъде ветеран от войната в Ирак, а охраната на младата жена ще е първата му подобна задача.

Съвременните технологии също ще присъстват в римейка - Туитър, Гугъл и сайтове като TMZ, които следят постоянно живота на звездите, ще бъдат интегрирани в сюжета, с цел да бъде затруднен главния герой и улеснен преследвача.

Въпреки че все още не разполагат с готов сценарий, от Warner Bros вече имат списък с кандидатки за главната женска роля.

Продуценти на римейка ще бъдат Марк Баух (“Деца без придружител”) и Дан Лин (“Терминатор: Спасение”), а в момента се провеждат разговори с режисьори, които са изявили интерес към проекта.

Очаква се снимките на новия “Бодигард” да стартират в средата на 2012-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.