Юън Макгрегър ще участва в “Джак, убиеца на гиганти”

27.02.2011 г.
Юън Макгрегър ще участва в “Джак, убиеца на гиганти”Звездата от “Островът” и “Междузвездни войни”, Юън Макгрегър, ще подпише договор за участие във фантастичната продукция “Джак, убиеца на гиганти”. Режисурата на филма вече е поверена на Брайън Сингър, заснел хитове като “Супермен се завръща” и “Обичайните заподозрени”, а партньори на Макгрегър ще бъдат актьорите Никълъс Холт, Джон Хасир и номинираните за “Оскар” Стенли Тучи и Бил Най.

Според представител на New Line Cinema, “Джак, убиеца на гиганти” ще бъде една от най-амбициозните и мащабни продукции на студиото, а бюджета с който ще разполага режисьора ще надвишава 170 милиона долара. Слуховете, според които филма ще бъде заснет изцяло в триизмерен формат все още не са потвърдени от продуцентите.

“Джак, убиеца на гиганти” ще бъде базиран на приказката “Jack and the Beanstalk”, дело на писателя Бенджамин Табърт, а действието ще се развива в свят в който хората съжителстват с гиганти. Въпреки напрежението между двете раси, все пак има установен крехък мир.

Но всичко е на път да се промени след като млада принцеса от човешкия род бива отвлечена от група гиганти. Решени да я намерят без да предизвикват война, хората, подпомогнати от своя крал, организират тайна спасителна мисия. За лидер на екипа от доброволци е избран младия фермер Джак (Никълъс Холт).

Веднага след като навлизат в територията на гигантите - свят изпълнен със смъртоносни същества и капани - членовете на спасителния екип разбират, че противниците им са вече подготвени за война с хората.

Стенли Тучи ще бъде в ролята на Родерик, двуличния съветник на краля, който крои свои планове за превземане на трона, а Юън Макгрегър ще се превъплъти в ролята на началника на кралската охрана.

Актьорите Джон Хасир и Бил Най ще изпълнят ролята на двуглавия лидер на гигантите, Фалън.

Все още не е избрана актриса за ролята на отвлечената принцеса, но според Hollywood Reporter, двете основни кандидатки са Елинър Томлинсън (“Алиса в страната на чудесата”) и Аделейд Кейн (“Съседи”).

Нийл Моритс, който е един от продуцентите на “Джак, убиеца на гиганти”, описва филма като “нещо, което никой не е виждал преди”.

Сценарият на Марк Бомбак (“Умирай трудно 4.0”) и Кристофър Макуари (“Туристът”), а режисьора Брайън Сингър ще продуцира заедно с Томас Тъл (“Път с предимство”), Алекс Гарсия (“Операция Валкирия”) и Нийл Моритс (“Бързи и яростни”).

Снимките на “Джак, убиеца на гиганти” ще започнат в края на месец март в Лондон, а световната премиера ще се състои през първата половина на 2012-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.