Матю Макконъхи - с главна роля в “The Dallas Buyer's Club”

11.03.2011 г.
Матю Макконъхи - с главна роля в “The Dallas Buyer's Club”Звездата Матю Макконъхи, ще участва в драмата по истински случай, “The Dallas Buyer's Club”. Действието на филма ще се развива през 80-те години, а сюжета ще се фокусира върху трафикант на забранени в САЩ лекарства за ХИВ-позитивни пациенти.

Продукцията е тези случаи, в които дори и могъщи холивудски фигури не успяват да намерят студио което да отпусне нужния бюджет за заснемане.

Преди няколко години, Брад Пит изяви интерес към проекта, а Марк Форстър (“Спектър на утехата”) планираше да поеме режисурата. По-късно, през 2008 година, актьора Райън Гослинг и Крейг Гилеспи (режисьор на предстоящия “Нощта на ужасите”) също имаха намерение да филмират “The Dallas Buyer's Club”, но не получиха нужната подкрепа от страна филмовите студия.

Но сега изглежда че има напредък, и в най-добрия случай, до две години продукцията ще тръгне по кината. На режисьорския стол на драмата ще седне създателя на “Младата Виктория”, Жан-Марк Вале, а освен изпълнител на главната роля, Матю Макконъхи ще бъде и един от продуцентите. Актьорът разкри, че няма да търси помощта на холивудски студия и “The Dallas Buyer's Club” ще бъде независима продукция.

Макконъхи: “Това не е филм, за който студията се надпреварват. Но вярвам, че независимо от това, ние ще се справим.”

В “The Dallas Buyer's Club”, Матю Макконъхи ще изпълни ролята на Рон Уудръф – обикновен електротехник от Далас, който през 1986-та година разбира че е болен от СПИН. Докторите му дават само няколко месеца живот, но той отказва да приеме тяхната прогноза. Вместо това, Рон създава свой нелегален канал за трафик на забранени за времето си алтернативни лекарства. Намерението му е тези лекарства да достигнат до възможно най-много хора, които са носители на СПИН.

Рон Уудръф постига целта си, и вместо прогнозираните от лекарите няколко месеца, той живее цели шест години – време през което обикновения електротехник успява да спаси или да удължи животите на много хора с неговата болест.

“Сценарият е страхотен и самата история е страхотна. Мисля, че ще се получи много добър филм”, заяви пред LA Times Матю Макконъхи.

Продуценти, заедно с Макконъхи, ще бъдат Тони Смит (“Децата на хората”), Марк Ейбрахам (“Зората на мъртвите”) и Ерик Нюмън (“Императорски клуб”).

Ако всичко протече по план, снимките на “The Dallas Buyer's Club” ще започнат до края на годината, а премиерата ще се състои през втората половина на 2012-та.
Copyright © 2024 Dir.bg.