Ева Грийн за предстоящия си филм “Dark Shadows”

18.03.2011 г.
Ева Грийн за предстоящия си филм “Dark Shadows”В началото на миналия месец бе оповестена новината, че френската актриса Ева Грийн, участвала във филми като “Небесно царство” и “Казино Роял”, се е присъединила официално към готическата продукция на режисьора Тим Бъртън, “Dark Shadows”.

Лентата ще бъде филмова адаптация на едноименния телевизионен сериал, излъчван в периода 1966-1971 година, а главната роля е поверена на звездата от поредицата “Карибски пирати”, Джони Деп.

Сюжетът на “Dark Shadows” ще разказва за богатия вампир Барнабас Колинс (Деп), който се опитва да намери своята отдавна изгубена любов. Колинс обитава просторно старинно имение, което често се превръща в сборище на всякакви свръхестествени същества – вампири, върколаци, призраци, зомбита, вещици и магьосници.

Във филма, Ева Грийн ще изпълни главната женска роля на Анджелик: могъща вещица, чиято връзка с Барнабас Колинс може да се опише единствено като “любовно-омразна”.

В кратко интервю за MTV, Грийн разкри някои детайли, свързани с предстоящата продукция.

Ева Грийн: “Не съм гледала сериала, но съдейки по части от него, които видях в интернет, мога да кажа, че филма със сигурност ще се различава. Ще бъде доста по-различен. Моята героиня е също много различна – тя е американка, блондинка, и е много готина. Готина в стил 70-те. Казано ми е да пазя подробностите в тайна, но мога да Ви кажа, че тя е доста могъща, секси, града я познава, и притежава много различни лица. За тази роля не ми се наложи да се явявам на кастинг. Срещнах се с Тим (Бъртън) точно три пъти, поговорихме за Анджелик, и малко след това, той ми се обади и ми каза че съм получила ролята. Беше истинско чудо.”

На въпроса дали “Dark Shadows” ще прилича на предишните филми на Тим Бъртън, “Слийпи Холоу” и “Алиса в страната на чудесата”, Грийн отговори:

“Мисля, че този филм ще бъде нещо, което той не е правил никога досега. Ще бъде фокусиран най-вече върху актьорите и техните изпълнения, и дори може да се каже че ще прилича на пиеса.”

Актрисата също така разкри, че все още не е имала възможността да обсъди филма с Джони Деп:

“Познаваме се, разбира се, но все още не сме говорили за филма. Започваме репетициите следващия месец. Сценарият с който разполагаме е много добър и много забавен. Странните отношения между Барнабас и Анджелик ми направиха голямо впечатление, и нямам търпение да видя как ще изглежда всичко това в готов вариант.”

Освен Джони Деп и Ева Грийн, в “Dark Shadows” ще участват още Мишел Пфайфър, Хелена Бонам Картър, Бела Хийткоут и Джаки Ърл Хейли.

Сценарият е на Сет Греъм-Смит (предстоящия “Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири”) и Джон Аугуст (“Ангелите на Чарли: Газ до дупка”), а продуценти ще бъдат Ричард Д. Занук (“Книгата на Илай”) и носителя на “Оскар” Греъм Кинг (“Кървав диамант”).

Снимките на “Dark Shadows” ще започнат след по-малко от два месеца, а световната му премиера ще се състои в средата на 2012-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.