Интервю с Дрю Баримор за предстоящата комедия “How to Be Single”

18.04.2011 г.
Интервю с Дрю Баримор за предстоящата комедия “How to Be Single”В средата на миналия месец бе оповестено, че звездата от “Ангелите на Чарли”, Дрю Баримор ще поеме режисурата на романтичната комедия “How to Be Single”. Филмът, който ще бъде базиран на едноименния роман на писателката Лиз Тучило, ще бъде втория режисьорски опит на актрисата, след комедийната драма от 2009-та година, “Разбий ги!”.

Действието на “How to Be Single”, описван от режисьорката като “комбинация между “Той не си пада по теб” и “Денят на влюбените”, ще обхване период от десет години, а сюжета ще проследи любовните радости и разочарования на група нюйоркчани, и промените, които настъпват в техните животи.
В кратък разговор с Entertainment Weekly, Дрю Баримор поговори за бъдещата си продукция, и разкри какво точно могат да очакват зрителите.

Дрю Баримор: “Любовта е тема, която никога няма да бъде изчерпана. Любовните отношения винаги са присъствали във филмите в които съм участвала, а и аз лично винаги съм харесвала романтичните филми.

В “How to Be Single”ще има герои намиращи се в различни етапи от животите си – някои ще са обвързани, други все още ще търсят правилния човек.

Аз лично се намирам във възраст в която знам как се чувства човек, който е имал дългосрочна връзка, но също така знам как се чувства и един необвързан човек. Така че мога да кажа, че съм запозната и с двете страни, и това като че ли ме накара наистина да се влюбя в сценария на филма.

“How to Be Single” всъщност представлява една мозайка, съставена от най-различни герои, които водят коренно различни начини на живот.  Но както става и в реалността, неочаквани ситуации и срещи могат да съберат всички тези хора, и много често така се зараждат и любовни взаимоотношения. Тези събития са и в основата на сюжета на нашия филм.”

На въпроса, с какво “How to Be Single” ще се различава от останалите романтични комедии, Баримор отговори:

“Смятам, че нашия филм ще бъде много повече от една обикновена романтична комедия. Много хора са си създали един клиширан образ за този жанр и смятат, че щом филма ти е романтичен, значи няма да покаже нищо ново и интересно. Това важи най-вече за мъжете. Те почти никога нe откликват по начина, по който откликва една жена, гледайки романтичен филм.

Това е нещо, което сме обсъждали много пъти със сценаристите, и затова “How to Be Single” ще бъде един универсален филм, в който няма да има доминиращ пол, и всичко ще бъде изравнено. Смея дори да кажа, че и по-възрастните хора ще могат да се насладят на тази история.

Много се старахме над писането на сценария и оформянето на героите, и се надявам, че след като изгледат филма, хората няма да останат разочаровани.”

След като стана ясно, че Дрю Баримор ще режисира филма, се появиха слухове според които тя ще изпълни и една от главните женски роли.

Ето какво заяви актрисата по този въпрос:

“В момента обмислям и този вариант. Все още не съм взела решение, но няма да имам нищо против да застана не само зад, но и пред камерата.”

От компанията New Line Cinema разкриха, че кастингите за главни роли вече са започнали, но за момента не се знае дали вече има избрани актьори за участие. Адаптираният сценарий на “How to Be Single” е написан от Марк Силвърстайн (“50 първи срещи”) и Аби Кон (“Денят на влюбените”), а продуценти ще бъдат Нанси Джувонен (“Ангелите на Чарли: Газ до дупка”), Мишел Уейс (“Жената на пътешественика във времето”) и Майкъл Диско (“Нагоре с краката”).

Бюджетът на “How to Be Single” ще бъде 20 милиона долара, а снимките започват това лято в Ню Йорк Сити.

Световната премиера на филма ще се състои в началото на следващата година.
Copyright © 2022 Dir.bg.