Рейчъл Вайс се присъедини към актьорския състав на “Oz: The Great And Powerful”

05.05.2011 г.
Рейчъл Вайс се присъедини към актьорския състав на “Oz: The Great And Powerful”Носителката на “Оскар” Рейчъл Вайс се присъедини към актьорския състав на мащабната триизмерна продукция “Oz: The Great And Powerful” ("Оз: Великият и могъщият"), чийто режисьор ще бъде създателят на “Спайдър-менСам Рейми. В момента Вайс се снима в романтичната драма с Антъни Хопкинс и Джуд Лоу360” и веднага след като приключи с работата си по този проект, тя ще се насочи към фантастичния филм на Рейми.

Главната роля в “Oz: The Great And Powerful” вече е поверена на Джеймс Франко, който бе номиниран за тазгодишните "Оскари" в категорията “Най-добър актьор”, за изпълнението си в драмата по истински случай “127 часа”.

Малко след като бе обявено участието на Франко, от студиото Walt Disney разкриха, че една от главните женски роли ще бъде изпълнена от младата Мила Кунис (“Черен лебед”).

Рейчъл Вайс е третото актьорско попълнение, което бе потвърдено от продуцентите на филмa, които междувременно отхвърлиха слуховете, според които Блейк Лайвли (“Градът”) също ще участва.

Първоначално, Сам Рейми искаше да привлече за главната роля звездата Робърт Дауни мл. и въпреки изявеното желание от страна както на режисьора, така и на актьора, продуцентите не успяха да съвместят графика за снимки с този на Дауни. Няколко седмици след това, ролята бе поверена на Джеймс Франко.

Действието на “Oz: The Great And Powerful” ще се развива преди събитията, които бяха описани в хита от 1939-та година “Магьосникът от Оз”. Джеймс Франко ще бъде в ролята на илюзиониста и продавач на фалшиви лекарства - Оз. След като летящият му балон попада в силна буря, Оз бива магически транспортиран в огромно омагьосано кралство, където не е посрещнат дружелюбно от вещиците и другите приказни обитатели. Много скоро Оз разбира, че съдбата му е да се превърне в могъщия владетел на цялото кралство, което по-късно ще бъде познато единствено като “страната на Оз”.

Рейчъл Вайс ще се превъплъти в ролята на Еванора – безмилостна вещица и най-големия враг на Оз, която иска сама да управлява цялото магическо кралство. От своя страна, Мила Кунис ще бъде в ролята на една от двете сестри на Еванора, Теадора, която също крои собствени планове.

За ролята на третата сестра, Глинда, кандидатстват актрисите Кейт Бекинсейл, Оливия Уайлд, Ейми Адамс и Кийра Найтли. Очаква се до един месец да стане ясно точно коя актриса ще изпълни ролята.

Според източници от Walt Disney, президентът на студиото Рич Рос смята да превърне “Oz: The Great And Powerful” във “филм-събитие от калибъра на "Алиса в страната на чудесата”, който миналата година донесе приходи от над 1 милиард долара от световното си киноразпространение. За целта, рекламната кампания на продукцията на Рейми ще стартира още преди да са приключили снимките.

Сценарият на “Oz: The Great And Powerful” е написан от Мичъл Капнър (“Ромео трябва да умре”) и Дейвид Линдзи-Абаир (“Мастилено сърце”), а продуценти ще бъдат Джо Рот (“Любимците на Америка”) и Шон Бейли (“TRON: Заветът”).

Снимките на амбициозната продукция започват през месец юли, а световната й премиера ще се състои в края на 2012-та година. Премиерната дата все още не е определена.
Copyright © 2024 Dir.bg.