Роберто Бенини се завръща на големия екран във филма на Уди Алън, “The Wrong Picture”

08.05.2011 г.
Роберто Бенини се завръща на големия екран във филма на Уди Алън, “The Wrong Picture”В средата на миналия месец бе обявено, че актьорите Алек Болдуин, Джеси Айзенбърг и Пенелопе Крус, ще изпълнят главните роли в следващия филм на сценарист-режисьора Уди Алън, който ще носи заглавието “The Wrong Picture”.

Снимките на комедията ще стартират малко по-късно тази година, а Алън заяви, че вместо в любимия му Ню Йорк, действието ще бъде ситуирано в Италия. И по всичко изглежда, че режисьора смята да привлече към проекта си и един от най-известните италиански комедианти – носителя на “Оскар”, Роберто Бенини. Според източници близки до продукцията, Уди Алън вече се е свързал с Бенини и му е предложил една от главните роли в “The Wrong Picture”. Очакванията са, че до няколко дни актьора ще подпише договора за участие.

Въпреки, че в продължение на повече от 15 години Роберто Бенини се радва на изключителна популярност в Италия, той не бе толкова познат на световната публика. Но всичко това се промени през 1997-а година, когато филма му “Животът е прекрасен” не само се превърна в неочакван световен хит, но и спечели 3 награди “Оскар”, в категориите “Най-добър актьор”, “Най-добър чуждоезичен филм” и “Най-добра оригинална музика”. След този изненадващ успех, Бенини бе част от актьорските състави на две амбициозни европейски продукции – “Астерикс и Обеликс срещу Цезар” и “Пинокио”. За съжаление, “Пинокио”, на който Роберто Бенини бе и режисьор, се превърна в един от най-големите бокс офис провали на 2002-а година.

Веднага след това, актьора насочи вниманието си към театъра и комедийните представления пред публика. За изминалите девет години от премиерата на “Пинокио”, Роберто Бенини се появи в само един игрален филм – независимия “Тигърът и снегът” от 2005-та година, който дори не се сдоби киноразпространение.

Ако всичко протече по план, новия филм на Уди Алън ще постави италианския комик за първи път на голям екран от близо десет години насам. За момента, информацията относно героя на Роберто Бенини се пази в тайна.

“The Wrong Picture” няма да бъде първия път в който Уди Алън ще снима в Европа – небеизвестните му филми “Вики Кристина Барселона”, “Ще срещнеш висок тъмнокос непознат” и предстоящия “Полунощ в Париж“ бяха заснети съответно в Испания, Англия и Франция.

Сюжетът на “The Wrong Picture” все още не се разкрива, и единственото което се знае със сигурност е, че героя на Джеси Айзенбърг (“Социалната мрежа”) ще бъде в центъра на събитията.

Сценарият на филма е написан от самия Уди Алън, който също така и ще продуцира, заедно с Лети Арънсън (“Куршуми над Бродуей”). Снимките на “The Wrong Picture” се очакват да стартират в края на лятото, а световната му премиера ще се състои в началото на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.