Винс Вон, Брус Уилис и Катрин Зита-Джоунс - в “Lay the Favorite”

09.05.2011 г.
Винс Вон, Брус Уилис и Катрин Зита-Джоунс - в “Lay the Favorite”Звездата от “Ловци на шаферки” и “С жени на море” Винс Вон ще изпълни една от главните роли в базираната по истински случай хазартна драма “Lay the Favorite”.

Продукцията ще бъде адаптация на публикуваната през 2010-та година едноименна книга, дело на Бет Реймър, а на режисьорския стол ще седне двукратно номинираният за “Оскар” Стивън Фриърс, чиито най-известни филми са “Мери Райли”, “Опасни връзки” и “Кралицата”. Във филма партньори на Вон ще бъдат Брус Уилис, Катрин Зита-Джоунс и актрисата от миналогодишния хит “Градът” Ребека Хол. Независимото студио Random House Films закупи правата за екранизиране преди малко повече от два месеца, а авторката на книгата Бет Реймър, чиято история е в центъра на сюжета, е участвала и в писането на сценария.

Сюжетът на “Lay the Favorite” ще разказва за младата сервитьорка Бет (Ребека Хол), която се потопява в хазартния свят на Лас Вегас. С помощта на група от майстори-комарджии, и за изненадващо бързо време, тя успява да покори казината в града, и да стартира успешен букмейкърски бизнес. Но веднъж срещнала мъжа с който иска да прекара остатъка от живота си, Бет взема решението да се оттегли от хазартната сцена завинаги.

Винс Вон ще изиграе ролята на Роузи – първия работодател на Бет Реймър, който я запознава със света на букмейкърите.

Първоначално ролята на Роузи беше поверена на певеца-музикант Джъстин Тимбърлейк (“Социалната мрежа”), който обаче се оттегли от проекта преди близо половин месец.

Винс Вон:
“Стивън Фриърс е режисьор, когото винаги съм харесвал. Всеки актьор иска да участва в негов филм и затова, когато той ми се обади за ролята, бях много въодушевен и веднага се съгласих. Освен това ще работя и с хора като Брус Уилис и Ребека Хол – освен че са ми добри приятели, те са и невероятни актьори.”

Брус Уилис ще бъде в ролята на ментора на Бет - Динк Хеймовиц, а Катрин Зита-Джоунс ще се превъплъти в ролята на неговата съпруга.
“Lay the Favorite” е вторият общ проект след “Момичета от класа”, по който ще работят режисьорът Стивън Фриърс и Зита-Джоунс.

Адаптираният сценарий на продукцията е написан от Д.В. ДеВинчентис, работил върху филми като “Убиец под прицел” и първата част на хитовата вампирска поредица “Блейд”, а Антъни Брегман (“Блясъкът на чистия ум”), Джеймс Скочдопол (“Аленият прилив”) и Рандъл Емет (“Ужасът в Амитивил”) ще продуцират.

Снимките на “Lay the Favorite” ще стартират следващата седмица, а световната му премиера е насрочена за началото на 2012-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.