Хилари Суонк и Матю Макконъхи в “The Dallas Buyer's Club”

13.05.2011 г.
Хилари Суонк и Матю Макконъхи в “The Dallas Buyer's Club”Двукратната носителка на “Оскар”, Хилари Суонк, ще се присъедини към Матю Макконъхи в драмата по действителен случай, “The Dallas Buyer's Club”. Филмът ще бъде режисиран от канадеца Жан-Марк Вале, заснел историческия “Младата Виктория”, а освен изпълнител на главната роля, Матю Макконъхи ще бъде и един от продуцентите.

Действието на “The Dallas Buyer's Club” ще се развива през 80-те години, а сюжета ще разказва за обикновен мъж, който е принуден да внася в САЩ забранени лекарства за ХИВ-позитивни пациенти.

Филмът първоначално трябваше да бъде заснет през 2005-а година, с участието на звездата Брад Пит и под режисурата на Марк Форстър (“Спектър на утехата”), но отказа на холивудските студия да финансират продукцията, принуди продуцентите да отложат снимките за неопределено време.

Но сега, шест години по-късно, бе постигнат напредък, и Матю Макконъхи заяви че филма ще бъде независима продукция с малък бюджет, която няма да бъде разпространявана от голямо студио.

Но, въпреки че лентата няма да бъде студиен проект, продуцентите не срещат трудности при набирането на известни актьори - вече е потвърдено, че Хилари Суонк не само е изявила интерес към проекта, но и е подписала договора за участие.

В “The Dallas Buyer's Club”, Матю Макконъхи ще изпълни главната роля на Рон Уудръф –електротехник от Далас, който през 1986-та година разбира, че е болен от СПИН. Докторите му дават само няколко месеца живот, но мъжа отказва да приеме тяхната прогноза.

Вместо това, Рон създава свой нелегален канал за трафик на забранени за времето си алтернативни лекарства. Намерението му е тези лекарства да достигнат до възможно най-много хора, които са носители на СПИН. Но въпреки, че желанието му е единствено да помогне на себе си и другите като него, Рон се превръща в мишена на полицията и федералните служби.

В крайна сметка, Рон Уудръф постига целта си, и вместо прогнозираните от лекарите няколко месеца, той живее допълнително цели шест години - време през което обикновения електротехник, въпреки трудностите и сблъсъка му със закона, успява да спаси или да удължи животите на много хора с неговата диагноза.

За момента, от студиото Content Film не разкриват каква е ролята на Хилари Суонк, но според все още непотвърдени източници, актрисата ще изиграе бивша лекарка, която помага на главния герой в неговото начинание.

Крейг Бортен (“В търсене на Джими”) и Мелиса Уолък (предстоящия “The Brothers Grimm: Snow White”) са написали сценария на драмата, а Роби Бренър (“Пришълците срещу хищникът 2”), Рейчъл Уитман (“Трудна мишена”) и Марк Ейбрахам (“Зората на мъртвите”) ще я продуцират.

Снимките на “The Dallas Buyer's Club” се очакват да стартират до края на тази година, а премиерата му е насрочена за есента на 2012-та.
Copyright © 2024 Dir.bg.