Дакота Фанинг - във “Very Good Girls”

16.05.2011 г.
Дакота Фанинг - във “Very Good Girls”Звездата от “Здрач 3: Затъмнение” и “Война на световете“, Дакота Фанинг, е подписала договор за участие в независимата комедийна драма “Very Good Girls”. В момента, продуцентите представят сценария на кинофестивала в Кан, с надеждата в най-скоро време правата за разпространение на готовия филм по света, да бъдат закупени от европейско или американско студио.

В продукцията, партньорка на Дакота Фанинг ще бъде младата Елизабет Олсън, която привлече вниманието на продуцентите с изпълнението си в миналогодишния трилър “Martha Marcy May Marlene“, който се превърна в едно от киносъбитията на фестивала на независимото кино “Сънданс“.

Двете актриси ще изпълнят главните женски роли във “Very Good Girls”, а освен тях, в лентата ще видим наградените с “Оскар“ Дъстин Хофман и Сиси Спейсек, и актьора от “Шперцът“ и “Летателен план“, Питър Сарсгаард.

Сюжетът на продукцията ще проследи преживяванията на две тийнеджърки (Дакота Фанинг и Елизабет Олсън), които след абитуриентския си бал, решават да прекарат лятната ваканция в Ню Йорк, и именно там да изгубят девствеността си. Но нещата се усложняват, когато и двете се влюбват в едно и също момче.

Дакота Фанинг: “Very Good Girls” ще разсмее и разплаче хората. Това е една от причините поради които исках да участвам във филма. Би било нечестно, ако го оприлича единствено като комедия – мисля, че сценаристите са свършили страхотна работа, като са сътворили една оригинална история, която не попада в рамките на точно определен жанр. А и рядко имам възможността да работя с жена-режисьор, така че с нетърпение очаквам началото на снимките. “

На режисьорския стол на филма ще седне Наоми Фонър, за която “Very Good Girls” ще бъде дебют в игралното кино. Освен че ще режисира, Фонър е и сценарист на продукцията, заедно с Керъл Хейкинен (“Емпайър Рекърдс”). За момента, все още не се разкрива какви ще бъдат ролите на Дъстин Хофман, Сиси Спейсек и Питър Сарсгаард.

Независимите студия Prescience и Ealing Metro International ще отпуснат бюджета за снимки, но няма да разпространяват лентата по света. Хауърд Кох (“Пропукване”) и Гейл Ан Хърд, работила по хитове като “Армагедон“ и “Терминатор 2: Страшният съд“, ще продуцират комедийната драма, а Наоми Фонър ще даде старта на снимките през месец септември.

“Very Good Girls” ще тръгне по кината в началото на 2012-та година.
Copyright © 2020 Dir.bg.