Титаник” тръгва отново по света от 6 април 2012

22.05.2011 г.
“Титаник” тръгва отново по света от 6 април 2012В средата на миналата година бе разпространена новината, че продуцент-режисьорът Джеймс Камерън планира да пусне отново по кината грандиозната си продукция “Титаник”, но с тази разлика, че филмът ще се прожектира единствено в триизмерен формат. Тогава режисьорът сподели, че ако процесът на превръщането на тричасовия епос в триизмерна продукция върви по план, премиерата ще се състои през първата половина на 2012-та година.

След тази новина последваха няколко месеца, в които не се разкриваше никаква информация относно статута на “Титаник 3D” и дори се смяташе, че Камерън може би се е отказал от намерението си да преиздаде филма. Но във вчерашен разговор с Hollywood Reporter относно предстоящите си филмови проекти, Джеймс Камерън разкри, че на 6-ти април 2012 година “Титаник” отново ще тръгне по световните киносалони, но този път в триизмерен формат. Изборът на тази дата не е случаен, защото само четири дни, след като филмът тръгне по кината, ще се навършат 100 години от отплаването на огромния кораб от Саутхемптън, Англия.

Заснет с бюджет, надвишаващ 200 милиона долара, “Титаник” бе не само най-мащабната продукция на 1997 година, но и се превърна в най-успешния игрален филм на всички времена със световни приходи, надвишаващи 1.8 милиарда долара – рекорд, който бе подобрен едва през 2009-та година от фантастичния 3D-екшън “Аватар”, отново режисиран от Джеймс Камерън.

Освен че спечели 11 награди “Оскар”, включително за най-добър филм, “Титаник” превърна младите актьори Леонардо ДиКаприо и Кейт Уинслет в международни суперзвезди.

Имайки предвид този огромен успех и множеството почитатели на филма по света, не е изненадващо, че от 20th Century Fox са решили да го преиздадат отново в триизмерен формат. По време на разговора си с Hollywood Reporter, Джеймс Камерън увери, че процесът на конвертиране в 3D формат, контролиран лично от него, протича напълно според очакванията и, по думите му, филмът ще изглежда “феноменално”, когато тръгне по кината следващата година.

Камерън: “Има цяло ново поколение, което не е имало възможност да гледа “Титаник” по начина, по който този филм трябва да бъде гледан – в киносалон. В триизмерен формат, филмът ще бъде едно наистина уникално преживяване. Всеки индивидуален кадър е дигитално преработен в 3D-формат. В този си вариант, “Титаник” ще бъде едно епично преживяване както за феновете, така и за тези, които ще го гледат за първи път.”

Въпреки любопитството от страна на журналистите, режисьорът не разкри дали ще бъдат прибавени нови сцени в триизмерния вариант на филма. За сметка на това той сподели, че на премиерата догодина ще присъстват почти всички актьори, които участваха в “Титаник”, включително и двете звезди Леонардо ДиКаприо и Кейт Уинслет.

От своя страна, президентът на 20th Century Fox Том Ротман не крие възторга си и определи хитовата продукция като “едно от най-големите постижения на студиото”.
Ротман: “Този филм вече е част от киноисторията и всички от студиото очакваме с нетърпение да го гледаме отново на голям екран.”
Copyright © 2024 Dir.bg.