Вин Дизел - продуцира и участва в “The Machine”

24.05.2011 г.
Вин Дизел - продуцира и участва в “The Machine”От филмовото студио MGM разкриха, че преди няколко дни са закупили сценария на екшън-комедията “The Machine”, в която главната роля ще бъде поверена на звездата от тазгодишния хит “Бързи и яростни 5: Удар в Рио“, Вин Дизел. В момента, от студиото са в търсене на режисьор, а освен актьор, Дизел ще бъде и един от продуцентите на филма.

Написан първоначално за Дуейн Джонсън – Скалата, който вместо това се насочи към “Феята на зъбките“, сценария на “The Machine” е дело на Робърт Бен Гарант (“Нощ в музея 2”) и Томас Ленън (“Хърби: зареден до дупка”).

Това няма да бъде първия път в който дуото сценаристи ще работи с Вин Дизел – през 2005-та година, те написаха сценария на хита “Умиротворителят”, в който Дизел изпълняваше главната роля. Въпреки че все още не е избран режисьор, от MGM разкриха, че снимките на “The Machine” ще стартират още тази година.

В екшън-комедията, Вин Дизел ще изпълни ролята на човекоподобна машина, създадена в пълна секретност от Пентагона. Двадесет години по-късно, когато тайната програма която го е създала, е закрита от военните, и екипа е разпуснат, робота е открит по случайност от младо момче, което в последствие се превръща и в неговия най-добър приятел.

Но когато правителството научава, че “Машината” е бил активиран отново, те изпращат специален екип, който да го прибере обратно, или в краен случай, да го елиминира.

След успеха на “Умиротворителят” през 2005-та година, Вин Дизел засне филмите “Find Me Guilty” и “Мисия Вавилон“, които обаче се превърнаха в бокс офис разочарования. Едва през 2009-а година, благодарение на успеха на “Бърз и яростен“, Дизел отново са завърна под светлината на прожекторите.

А сега, две години след четвъртата част, феноменалния успех на актуалния “Бързи и яростни 5: Удар в Рио“, който само до момента е натрупал близо половин милиард долара по света, превърна Вин Дизел (отново) в един от най-популярните и търсени актьори в Холивуд.

Въпреки че шестата част на “Бързи и яростни“ е вече потвърдена от продуцента на поредицата Нийл Моритс, Дизел със сигурност първо ще заснеме “The Machine”. Според сценариста Томас Ленън, продукцията ще представлява микс между “Умиротворителят“ и анимационния хит от 1999-та година, “Железният гигант“, в който Вин Дизел озвучаваше главния герой.

До няколко дни ще започнат кастингите за останалите роли, а от MGM заявиха, че филма ще разполага с бюджет от 45 милиона долара. Вин Дизел ще продуцира лентата, заедно с партньорите си от компанията One Race Productions, Саманта Винсънт (“Бърз и яростен”), Томас Хейслип (“Карибски пирати: Проклятието на черната перла”) и Аманда Луис (“S.W.A.T.- Специален отряд”).

Снимките на “The Machine” започват през тази есен, а световната му премиера е насрочена за лятото на 2012-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.