Джейсън Бейтман и Винс Вон – в комедията “The Insane Laws”

12.06.2011 г.
Джейсън Бейтман и Винс Вон – в комедията “The Insane Laws”Звездата от “Ловци на шаферки”, Винс Вон, и Джейсън Бейтман, известен с участията си в “Димящи аса” и “Пълно за празно”, ще изпълнят главните роли в комедията “The Insane Laws”. Сценарият на филма, закупен през месец март от студиото Universal Pictures, е написан от Джеръми Гарелик, който вече е работил с Винс Вон по комедията от 2006-та година “Раздялата”. Продуцентите на “The Insane Laws” заявиха, че освен сценарист, Гарелик ще бъде и режисьор на филма.

Преди две години, комедията беше собственост на студиото Columbia Pictures, което се надяваше да филмира проекта с участието както на Винс Вон, така и на Оуен Уилсън, чиито последен общ филм, “Ловци на шаферки”, се превърна в една от най-печелившите комедии на всички времена. Въпреки опитите, до снимки не се стигна, и в крайна сметка проекта бе продаден на Universal Pictures.

Преди няколко часа, именно от Universal разкриха, че вместо Оуен Уилсън, партньор на Винс Вон във филма ще бъде Джейсън Бейтман. “The Insane Laws” ще отбележи петото общо сътрудничество между двамата актьори, след “Големи топки”, “Раздялата”, “С жени на море” и филмовата адаптация на сериала “Старски и Хъч”. Бейтман все още не е подписал договора за участие, но очакванията са това да стане до средата на следващата седмица.

Сюжетът на “The Insane Laws” ще се фокусира върху живота на двама приятели на средна възраст (Джейсън Бейтман и Винс Вон) и драстичната промяна в тяхното еднообразно ежедневие, породена от факта, че вече порасналите им деца се влюбват за първи път. Но нещата придобиват неочакван обрат, когато става ясно, че дъщерята на единия от мъжете е бременна от сина на неговия приятел. Това ще постави на изпитание дългогодишното приятелство между двамата мъже.

Въпреки, че работата по филма все още не е започнала, Джейсън Бейтман и Винс Вон са заснели няколко предварителни сцени заедно, и изглежда, че от Universal Pictures са останали доволни от видяното – говорител на студиото заяви, че снимките на филма ще стартират още тази есен.

За режисьора Джеръми Гарелик, “The Insane Laws” ще бъде втори филм, след късометражната комедийна драма от 2002-а година, “Това ли е твоята майка?”.

По-рано тази година, Джейсън Бейтман приключи с работата си по два филма – “Шефове гадняри” и “The Change-Up”. В следващите няколко месеца, актьора няма да се снима в други проекти, и затова се смята, че именно “The Insane Laws” ще бъде неговия следващ филм.

Освен партньор на Джейсън Бейтман, Винс Вон ще бъде и продуцент на комедията, заедно с Нийл Моритс (“Бързи и яростни 5: Удар в Рио”), Брус Коен (“Голяма риба”) и носителя на “Оскар”, Дан Джинкс (“Американски прелести”). Компанията Universal Pictures ще финансира и разпространява продукцията по света, в сътрудничество с независимото студио Original Films. “The Insane Laws” е официално в период на препродукция, и скоро се очаква да започнат и кастингите за останалите роли.

Снимките на комедията ще стартират в началото на месец октомври, а световната й премиера ще се състои през лятото на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.