Режисьорката на “Здрач“ ще адаптира новела

15.06.2011 г.
Режисьорката на “Здрач“ ще адаптира новелаПредставител на независимата компания Ambush Entertainment разкри, че в момента се подготвя филмова адаптация на публикуваната през 2005-а година новела “The Bitch Posse“.

На режисьорския стол на предстоящата драма ще седне Катрин Хардуик, известна най-вече като създателката на първата част от хитовата поредица “Здрач“. Изборът на Хардуик не е изненадващ, защото “The Bitch Posse“ наподобява нейните предишни филми “Тринайсет“ и тазгодишния “Червената шапчица“, в които млади героини се изправят пред тежки житейски проблеми. По сценария на филмовата адаптация вече работи Тристин Скайлър (“Книга на сенките: Проклятието Блеър 2”), а освен режисьор, Катрин Хардуик ще бъде и продуцент на лентата, заедно с номинираната за “Оскар“ актриса Вирджиния Мадсън (“Отбивки”).

Сюжетът на “The Bitch Posse“ ще разказва за трите гимназистки и най-добри приятелки Чери, Рени и Ейми. Обединени от общото желание да се измъкнат от домовете си в които царят хаос, побоища и скандали, младите момичета създават своя малка група, която носи името Bitch Posse. За определен период от време, те се радват на голяма популярност сред връстниците си, но много скоро идва неизбежния момент в който се появяват и първите сериозни несъгласия между тях.

Историята на филма ще разказва както за тийнейджърските години на момичетата, така и за по-късния етап от животите им, когато всяка една от тях е поела по свой собствен път – Рени е безработна писателка, Чери е в психиатрична клиника, а Ейми е сключила брак с човек, който вече не отговаря на нейните чувства.

Катрин Хардуик: “Това е един невероятен проект, по чиито сценарий работим всички – аз, Вирджиния Мадсън и сценаристката ни Тристин Скайлър. Преди няколко дни имахме среща в Ню Йорк, където обсъдихме всичко свързано с “The Bitch Posse”. Надявам се до края на годината да разполагаме със завършения сценарий. “

Хардуик описва сценария на предстоящия филм като смешно-тъжна комбинация между “Heathers“, с Уинона Райдър и Крисчън Слейтър, и “Тринайсет“, с Ники Рийд и Евън Рейчъл Ууд. В продължение на няколко месеца, режисьорката подготвяше и друг проект – драмата с Елън Пейдж, “Freeheld“, чиито снимки обаче бяха отложени за неопределен период от време. Това забавяне ще позволи на Хардуик да се фокусира изцяло върху “The Bitch Posse“, който ще бъде и нейния следващ филм.

Миранда Бейли (“Китът и сепията”) и Майкъл Лейтуайлър (“Dead and Breakfast”) ще продуцират лентата, заедно с Вирджиния Мадсън и Катрин Хардуик. Бюджетът, с който ще разполага екипът, няма да надвишава 20 милиона долара, а кастингите за главни роли ще започнат в края на лятото.

Очакванията са, че “The Bitch Posse“ ще тръгне по кината в края на 2012 година.
Copyright © 2023 Dir.bg.