Хитът “Критична точка” - с римейк

06.07.2011 г.
Хитът “Критична точка” - с римейкПреди точно двадесет години се състоя премиерата на криминалния екшън “Критична точка”, в който главните мъжки роли бяха изпълнени от Киану Рийвс и Патрик Суейзи.

Продуцираният от Джеймс Камерън филм не само се превърна в първия бокс офис хит на младата режисьорка Катрин Бигълоу, но и утвърди Рийвс и Суейзи като едни от най-популярните актьори в Холивуд.

В годините след премиерата имаше многократни опити да бъде направено продължение на “Критична точка”, но проблемите свързани с правата на филма, попречиха на продуцентите да получат нужното финансиране. Едва в края на 2007-а година, независимото сингапурско студио RGM Entertainment разкри, че вече се работи по втората част на филма, която бе озаглавена “Point Break: Indo”.

Сценаристът на оригинала, Питър Лиф, беше отново нает да работи и по продължението, а за режисьор бе избран Ян Де Бонт, известен с хитовете си “Туистър”, “Скорост” и “Свърталище на духове”. Но въпреки желанието на продуцентите и актьорите, до снимки не се стигна, тъй като Патрик Суейзи, който трябваше отново да участва, загуби битката с рака и почина в края на 2009-та година. Това принуди студиото RGM Entertainment да прекрати работата по проекта за неопределен период от време.

Но по всичко изглежда, че продуцентите все още не са се отказали от намерението си да пренесат марката “Критична точка” отново на големия екран. Източници, близки до сайта twitchfilm.com, разкриха, че от RGM Entertainment са прекратили напълно работата по продължението “Point Break: Indo”, но за сметка на това подготвят римейк на първия филм. Ян Де Бонт и Питър Лиф няма да участват в създаването на продукцията, а според първоначалната, и все още непотвърдена информация, продуцентите са наели Кърт Уимър (“Агент Солт”, “Аферата Томас Краун”) да напише сценария.

Уимър е известен не само като сценарист, но и като режисьор – негови са фантастичните екшъни “Еквилибриум” и “Ултравайълет”. Затова, ако информацията е вярна, няма да бъде изненадващо ако той поеме и режисурата на новия “Критична точка”.

Новината относно наемането на Кърт Уимър все още не е потвърдена от RGM Entertainment. Очаква се в следващите няколко седмици, студиото да разпространи по-подробна информация относно римейка.

Оригиналният филм на Катрин Бигълоу е известен с това, че комбинираше няколко различни елементи – обири, извършени от престъпници, носещи маски на американски президенти, сцени със сърфиране и парашутни скокове от самолети. Според twitchfilm.com, римейка ще запази атмосферата на оригинала, но ще съдържа и “много нови екстремни сцени, включващи каране на ски и сърфиране”.

Според първоначалните слухове, новия “Критична точка” ще тръгне по световните киноекрани не по-рано от лятото на 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.