Джон Малкович - в адаптация на книгата “Siberian Education”

06.07.2011 г.
Джон Малкович - в адаптация на книгата “Siberian Education”Италианският режисьор Габриеле Салваторе, известен с работата си върху филмите “Нирвана” и “Не ме е страх”, ще пренесе на големия екран автобиографичната книга на Николай Лилин, “Siberian Education”.

Публикувана през месец май, 2010-та година, книгата разказва за младите години на Лилин, когато той е част от организирана престъпна група, оперираща в района между Молдова и Украйна, познат като Транснитрия.

Снимките на продукцията ще стартират до един месец, а от независимото студио Cattleya заявиха пред variety.com, че към актьорския състав на филма се е присъединил и номинирания за “Оскар”, Джон Малкович, който ще се превъплъти в ролята на дядо Куцжа. Куцжа бива описван като герой, “който обучава младите членове на престъпната организация на честност и уважение към по-възрастните.”

Партньор на Малкович ще бъде младия литовски актьор Арнас Федаравишус, за когото това ще бъде първо участие в пълнометражен игрален филм.

Той ще изиграе ролята на внука на дядо Куцжа, Колима, който също иска да се присъедини към “организацията от честни престъпници”.

Действието на “Siberian Education” ще се развива в период от десет години (от 1985 до1995-та година), a сюжета ще се фокусира върху няколко млади мъже, които въпреки че си изкарват прехраната с престъпни дейности, са научени да бъдат винаги честни, да уважават съгражданите си, и да се вслушват в съветите на по-възрастните.

“Книгата е един великолепен и дори странен разказ за хора, които са живеели по свои собствени правила, и въпреки че на пръв поглед са приличали на нещо като мафиотска организация, те всъщност са били обикновени мъже и жени, притиснати от живота и принудени да живеят по този начин. Това е много въздействаща история, която заслужава да бъде превърната във филм”, заяви режисьора Габриеле Салваторе.

За Джон Малкович, “Siberian Education”, ще бъде втори филм, след “Комарджии” от 1998-а година, в който той ще говори с руски акцент. За момента, Малкович и Арнас Федаравишус са единствените актьори, чието участие бе потвърдено от студиото Cattleya.

Адаптираният сценарий на международната продукция е написан от Стефано Рули (“Най-доброто от младостта”), Сандро Петраглия (“Мъртвешка тишина”) и режисьора Габриеле Салваторе. Снимките започват след малко повече от един месец в Литва, а филма ще бъде италиано-английска копродукция. Екипът ще снима и в Италия, а бюджета с който ще разполага режисьора се равнява на 18 милиона долара.

Работата по “Siberian Education”, ще приключи до края на месец октомври, а готовия филм ще тръгне по кината в средата на 2012-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.