Едуард Нортън - в “The Bourne Legacy”

14.07.2011 г.
Едуард Нортън - в “The Bourne Legacy”В края на месец април, от студиото Universal Pictures разкриха, че актьора от “Войната е опиат”, Джеръми Ренър ще замени Мат Деймън в следващия филм от хитовата поредица за героя Джейсън Борн, който ще бъде озаглавен “The Bourne Legacy”.

Сценарият  на продукцията е базиран на едноименната книга на писателя Робърт Лъдлъм, и въпреки, че действието ще се развива в същата вселена, която бе описана в първите три филма, Джеръми Ренър няма да се превъплъти в ролята на Джейсън Борн. Продуцентите се опитваха, в продължение на няколко месеца, да привлекат Мат Деймън да участва в новия филм, но актьора предпочете да насочи вниманието си към други проекти, и за това, Борн бе заменен с друг герой.

След избора на Джеръми Ренър, от Universal Pictures дадоха старт на кастингите за главната отрицателна роля.

В продължение на няколко месеца не се разкриваше никаква информация по този въпрос, но сега, представител на студиото заяви, че в момента се водят финални преговори с номинирания за “Оскар”, Едуард Нортън.

Актьорът е харесал сценария и ролята си, и очакванията са че до началото на следващата седмица, продуцентите ще потвърдят официално участието му. Ако всичко протече по план, това ще бъде първата отрицателна роля на Едуард Нортън от “Италианската афера” насам. За момента, информацията относно героя му в “The Bourne Legacy” се пази в тайна.

На режисьорския стол на шпионския екшън-трилър ще седне Тони Гилрой (“Майкъл Клейтън”), който бе и един от сценаристите на първите три филма. Наскоро, той разкри че героя на Джеръми Ренър също ще бъде агент на тайна правителствена организация, която обаче ще бъде много по-мистериозна и опасна от вече познатата “Тредстоун”.

Освен Ренър и Едуард Нортън, във филма ще участва и носителката на “Оскар” Рейчъл Уайз, която ще се превъплъти в ролята на приятелката на главния герой. За разлика от предишните филми от шпионската поредица, “The Bourne Legacy” ще бъде ансамблова продукция, която ще се фокусира не върху един, а върху няколко централни персонажи. Но въпреки направените промени, режисьора Тони Гилрой уверява, че първите три ленти с Мат Деймън няма да бъдат игнорирани:

Тони Гилрой: “Историите, които бяха представени в предишните филми наистина са се случили и ние няма да променяме нищо от това. Това, което новия филм ще направи е да представи една по-мащабна гледна точка и ще разшири историята. Действията на Джейсън Борн са главния катализатор, и ще движат новия филм - но самия Борн няма да присъства.”

Освен режисьор на “The Bourne Legacy”, Тони Гилрой е и сценарист на филма, заедно с брат си Дан Гилрой (“Хазарт”), а Джефри Уейнър (“Ултиматумът на Борн”), Патрик Краули (“Орлово око”) и Франк Маршъл (“Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход”) ще бъдат продуценти.

Снимките на шпионския екшън-трилър ще започнат в началото на есента, а екипа ще разполага с бюджет от 60 милиона долара.

Българската и световна премиера на “The Bourne Legacy” е насрочена за 3-ти август, следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.