Итън Хоук - във филм от създателите на “Паранормална активност”

18.07.2011 г.
Итън Хоук - във филм от създателите на “Паранормална активност”Звездата от “Гатака“ и “Тренировъчен ден“, Итън Хоук, подписа договор за участие във все още неозаглавен психологически трилър, чиито продуцентски екип е отговорен за един от най-успешните и популярни филми на ужасите в последните няколко години “Паранормална активност”.

Снимките на продукцията ще започнат след малко повече от два месеца, а на режисьорския  стол ще седне създателя на “Денят, в който Земята спря“ и  “Дяволът в Емили Роуз“, Скот Дериксън.

Информацията относно сюжета на филма се пази в пълна тайна, и поне за момента, Итън Хоук, който ще изпълни главната мъжка роля, е единствения актьор, чието име се свързва с проекта.

Независимите компании Possessed Pictures и Alliance Films ще финансират трилъра, а продуцента Джейсън Блум описва сценария като “увлекателна кръстоска между криминална история и класически хорър.”

Блум: “Получих сценария докато снимахме “Паранормална активност 2”, и не ми отне много време преди да се съглася да го продуцирам. Смятам, че Скот Дериксън се справи брилянтно с “Дяволът в Емили Роуз“, и затова нямам никакви притеснения относно режисурата. Сюжетът е много увлекателен и се надявам, че филма ще бъде едно истинско пиршество за феновете на страшни истории.”

Джейсън Блум се e специализирал в тъй наречените “микробюджетни” филми на ужасите – негово дело са както двете части на “Паранормална активност”, така и тазгодишния “Insidious”, който бе заснет с бюджет от едва 1.5 милиона долара, и спечели по света над 80 милиона долара. Подобно на тези филми, бюджета на продукцията с Итън Хоук също няма да надвишава два милиона долара, а режисьора Скот Дериксън ще разчита на минимално количество компютърни ефекти. Освен че ще режисира лентата, Дериксън е написал и сценария й, заедно с дългогодишния си партньор Робърт Каргил (“Правилата на привличането”).

В момента, Итън Хоук работи по фантастичния екшън с Колин Фарел, “Зов за завръщане”, и преди да се насочи към дълго отлаганата независима драма с Патриша Аркет, “Boyhood”, той ще заснеме трилъра на Скот Дериксън.

Продуценти на лентата ще бъдат Брайън Кавано-Джоунс (“Паранормална активност”), Жанет Брил (“Изгубени в космоса”) и Джейсън Блум.

Снимките на все още неозаглавения психологически трилър започват на 19-ти септември, а световната му премиера ще се състои в средата на 2012-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.