Хилари Суонк - във фантастичния екшън “Shrapnel”

22.07.2011 г.
Хилари Суонк - във фантастичния екшън “Shrapnel”Двукратната носителка на “Оскар” Хилари Суонк, ще изпълни главната роля във футуристичния екшън “Shrapnel”, чиито сценарий ще бъде базиран на едноименния графичен роман. Продуцентът на бъдещия филм, Бари Левин (“Уличен боец”), заяви, че Суонк от няколко години се е опитвала да намери “екшън-история, в която главния герой да бъде жена, и “Shrapnel” се оказа точния проект”.

По всичко изглежда, че актрисата е била силно впечатлена от графичния роман, и освен, че ще изпълни главната роля във филмовата версия, тя ще бъде и един от продуцентите. По сценария на продукцията вече работи Тоби Уагстав (“Единакът”), който от своя страна разкри пред variety.com, че в историята ще бъдат включени и много елементи от уестърн-жанра.

Хилари Суонк ще се превъплъти в ролята на бивш войник, а действието на лентата ще бъде ситуирано на последната човешка колония, Венера, през 2250-та година.

С надеждата да освободи населението от потисническото и корумпирано правителство, героинята на Суонк се превръща в лидер на гражданската съпротива.

“Хилари дойде развълнувана при нас, с идеята да направим филм в който главната героиня е силна и независима жена. Тя има голямо желание да се изяви в истински екшън-филм, и едва ли има по-добра възможност от “Shrapnel”. Филмът ще комбинира по невиждан начин класически елементи от уестърните от 60-те години с футуристични идеи и дизайни. Мисля, че подходът към този материал е свеж и оригинален. Хилари е една от най-добрите актриси в момента, и съм убеден, че ще придаде на тази роля качества, които не сме срещали досега в екшън-героиня”, заяви продуцента Бари Левин.

От студиото Radical Pictures, което ще финансира проекта, заявиха, че все не е избран режисьор, но сред кандидатите са “няколко големи холивудски имена”. Не са избрани и актьори за останалите главни роли в “Shrapnel”, но очакванията са, че кастингите ще започнат до края на годината.

Хилари Суонк: “Страхотно е, че ще работя по този проект с Radical Pictures. Те разбират напълно към какво се стремя. Героинята ми във филма, Сам, ще ми предложи възможността да изиграя персонаж, който напълно се различава от всичко което съм правила досега. Тя е изпълнена с много съмнения, не е сигурна в способностите си и не се доверява на никого – това са качества, които рядко се срещат във филмите от този жанр.”

Работата по сценария на “Shrapnel” се очаква да приключи дo три месеца, а Хилари Суонк и Бари Левин ще продуцират фантастичния екшън, заедно с Шон Даниел (“Мумията се завръща”) и Джеси Бърджър (“Харлемски нощи”).

В най-добрия случай, “Shrapnel” ще тръгне по световните киноекрани в началото на 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.