Рийз Уидърспун и Матю Макконъхи - в криминалната драма “Mud”

08.08.2011 г.
Рийз Уидърспун и Матю Макконъхи - в криминалната драма “Mud”Носителката на “Оскар” Рийз Уидърспун и звездата от “Адвокатът с Линкълна”, Матю Макконъхи, ще си партнират в криминалната драма “Mud”. Филмът, чиито сюжет ще разказва за опитите на младо момче да събере преследван беглец с неговата любима, ще бъде режисиран от създателя на тазгодишния независим хит “Take Shelter”, Джеф Никълс.

Сценарият на “Mud” бе закупен от компанията Everest Entertainment преди няколко седмици, и надеждата е снимките да започнат още в края на тази година. Рийз Уидърспун сама е изявила интерес към проекта, а Матю Макконъхи е бил привлечен лично от режисьора Джеф Никълс. До няколко дни, двамата актьори ще подпишат официалните договори за участие.


Сюжетът на криминалната драма ще разказва за харизматичния беглец Мъд (Макконъхи) и неговото необикновено приятелство с четиринадесет годишния Елис. Младият Елис е твърдо решен да помогне на новия си приятел да се измъкне не само от преследващите го полицаи, но и от група безмилостни ловци на глави.

Основната цел на Мъд и Елис е да се доберат до красивата Джунипър (Уидърспун), която е дългогодишната приятелка на преследвания мъж.

Ролята на Елис вече е поверена на актьора Тай Шеридън, за когото това ще бъде второ участие в игрален филм, след тазгодишната драма на Терънс Марик, “Дървото на живота”. Първоначално, режисьора Джеф Никълс планираше да привлече за ролята на Мъд звездата от “Стар Трек”, Крис Пайн, но в крайна сметка актьора реши да насочи вниманието си към продуцирания от Стивън Спилбърг, “Welcome to People”. Въпреки това, работата по “Mud” не бе забавена, и продуцентката Сара Грийн (“Новият свят”) не крие въодушевлението си относно бъдещата продукция:

“Филмът ще бъде невероятен. Сценарият е изпълнен със страхотни герои, които ще успеят да се свържат с публиката на емоционално ниво. В основата си, “Mud” е история за изкуплението, в която всеки един от персонажите се сблъсква със събитие, което променя по един или друг начин живота му.  Знаех, че искам да бъда част от този проект веднага след като прочетох сценария. Джеф Никълс е рядък талант, който знае как да разкаже тази история по начин, който ще остане в съзнанието на зрителите.”

Сценарият на “Mud” е на Джеф Никълс, а Сара Грийн ще продуцира лентата, заедно с Лиса Мария Фалконе (“127 часа”), Арън Райдър (“Мексиканецът”) и Глен Баснър (“Тя е жената”).

Кастингите за останалите роли във филма все още продължават, а бюджета с който ще разполага екипа се равнява на 22 милиона долара. Everest Entertainment ще поеме световното разпространение на “Mud”, в партньорство със студиото FilmNation.

Световната премиера на криминалната драма ще се състои не по-рано от есента на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.