“The Grey” с Лиам Нийсън - тръгва по кината от януари, 2012-та

12.08.2011 г.
“The Grey” с Лиам Нийсън  - тръгва по кината от януари, 2012-таПреди малко повече от два месеца приключиха снимките на екшън-драмата “The Grey”, в която участва номинирания за “Оскар”, Лиам Нийсън. Продуцираният от Ридли Скот филм, разказва историята на екип работници от нефтена платформа, чиито малък самолет се разбива в пустошта на щата Аляска.

Оцелелите, сред които и лидера на групата Отуей (Лиъм Нийсън) не разполагат с достатъчно провизии за дълъг път, и затова решават да изчакат спасителните екипи. Но ситуацията се променя изцяло, когато мъжете откриват, че са попаднали в отдалечен и безлюден район, който е изпълнен с глутници от кръвожадни вълци, които са готови на всичко за да защитят територията си.

Режисурата на “The Grey” бе поверена на Джо Карнахан, заснел филмите “Димящи аса” и “Отдел "Наркотици". За Карнахан и Лиам Нийсън, екшън-драмата отбелязва втори общ проект след миналогодишния “А отборът”.

Първоначално, от студиото Open Road бяха обявили, че “The Grey” ще тръгне по кината през пролетта на следващата година, но сега стана ясно, че премиерата е била изместена с няколко месеца назад - точната дата на която ще се състои световната премиера на филма е 27-и януари, 2012-та година.

Но преди да се сдобие с широкото си киноразпространение, “The Grey” ще бъде показан на големия екран още тази година (за ограничен период от време) в няколко избрани кина в САЩ, тъй като продуцентите са убедени, че изпълнението на Лиам Нийсън заслужава номинация за “Оскар”. А единствения начин филма да бъде кандидат за следващото раздаване на престижните награди е ако се сдобие с официални прожекции в рамките на 2011-та година.

Освен Лиам Нийсън, в екшън-драмата участват още Дърмът Мълрони (“Сватбата на най-добрия ми приятел”), Джо Андерсън (“През вселената”), Джеймс Бадж Дейл (“От другата страна”) и Далас Робъртс (“Ескорт до затвора”).

Снимките на “The Grey” протекоха изцяло в окръг Британска Колумбия, Канада, а режисьора Джо Карнахан разполагаше с бюджет от 34 милиона долара.

Конкуренти на продукцията в края на месец януари, за когато е насрочена световната й премиера, ще бъдат криминалната комедия “One for the Money”, четвъртата част от поредицата “Подземен свят”, “Underworld: Awakening”, и екшъна на Стивън Содърбърг, “Haywire”. В момента, “The Grey” е в период на постпродукция, а режисьора заяви, че филма ще бъде напълно завършен до края на месец септември.

Сценарият на екшън-драмата е написан от Йън Маккензи Джефърс (“Смъртна присъда”), а Ридли Скот продуцира заедно с Джулс Дейли (“Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд”), Малкълм Рийв (“Грозна като смъртта”), Джим Сейбъл (“Супермен се завръща”) и Тони Скот (“Аленият прилив”).

В скорошно интервю, режисьора на “The Grey”, Джо Карнахан, заяви, че “филма е за всеки зрител, който е харесал “Острието”, “Докосване до пустотата” и “Избавление””.
Copyright © 2021 Dir.bg.