Мила Йовович отново ще е Алис в предстоящия пети филм от фантастична поредица “Заразно зло"

13.08.2011 г.
Мила Йовович отново ще е Алис в предстоящия пети филм от фантастична поредица “Заразно злоАктрисата Мила Йовович ще се завърне отново като известната екшън-героиня Алис в предстоящия пети филм от успешната фантастична поредица “Заразно зло”. Още след премиерата на предишния филм от франчайза, “Заразно зло: Живот след смъртта”, Йовович заяви, че ще има следваща част, но едва преди няколко часа бе потвърдено, че актрисата ще се завърне със сигурност в главната роля.

Официалното заглавие на бъдещата продукция ще бъде “Resident Evil: Retribution” ("Заразно зло: Възмездие"), а заедно с Мила Йовович ще се завърне и режисьорът (и неин съпруг) Пол Андерсън, който бе зад камерата на първата и четвъртата част от поредицата.

Последната засега част от известния франчайз, “Заразно зло: Живот след смъртта” бе заснета с триизмерни камери и тръгна по световните киноекрани през месец септември миналата година. Филмът надмина всички очаквания натрупвайки близо 300 милиона долара приходи от световното си киноразпространение, и по този начин се превърна в най-успешната продукция от цялата поредица.

Няколко седмици след световната премиера на екшън-трилъра, от студиото Screen Gems обявиха, че е започнала подготовката и за пети филм. В следващите месеци не се разкриваше нова информация за продукцията, но за радост на феновете, само преди няколко часа бе потвърдено, че сценария е напълно завършен, а снимките ще стартират още тази година. За момента, по-подробни детайли относно “Resident Evil: Retribution” не се разкриват, и единственото, което бе потвърдено е, че действието на лентата ще се развива в Канада и Япония. Освен главната героиня Алис, в продукцията ще се появят още Бари Бъртън (член на бойния екип S.T.A.R.S.) и Лион Скот Кенеди, който е бивш полицейски служител от управлението в Ракуун Сити и настоящ правителствен агент.

Въпреки слуховете, все още не е ясно дали популярната сред феновете героиня Джил Валънтайн ще присъства във филма. Малко по-рано тази година, Сиена Гилори, която се превъплъти за първи път в образа на Валънтайн в “Заразно зло: Апокалипсис”, заяви, че ще вземе участие в “Resident Evil: Retribution”, но - според последната информация -  продуцентите на поредицата обмислят два варианта: или да привлекат друга актриса за тази роля, или героинята да бъде премахната изцяло от сюжета на филма. Подобна е ситуацията и с персонажите на Али Лартър и Уентуърт Милър, Клеър и Крис Редфийлд, които въпреки че бяха важна част от сюжета на “Заразно зло: Живот след смъртта”, все още не са потвърдени за петата част.

В следващите две седмици се очаква от студиото Screen Gems да публикуват официално изявление с по-конкретна информация както за актьорския състав на “Resident Evil: Retribution”, така и за цялостния статут на продукцията.

Вече завършеният сценарий на фантастичния екшън е дело на режисьора Пол Андерсън, а продуценти ще бъдат Джереми Болт (“DOA: Жив или мъртъв”), Дон Кармоди (“Сайлънт Хил”) и Виктор Хадида (“Сделката на доктор Парнасъс”). Снимките на продукцията, която ще бъде в триизмерен формат, започват през месец октомври, а екипът ще разполага с бюджет от 65 милиона долара.

Световната премиера на “Resident Evil: Retribution” е насрочена за 14-ти септември следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.