Матю Макконъхи - в драмата “Magic Mike”

18.08.2011 г.
Матю Макконъхи - в драмата “Magic Mike”Звездата от тазгодишния хит “Адвокатът с Линкълна”, Матю Макконъхи, ще се присъедини към актьорския състав на драмата “Magic Mike”. Филмът ще бъде режисиран от носителя на “Оскар”, Стивън Содърбърг, а главната роля вече е поверена на Чанинг Тейтъм.

Историята на “Magic Mike” ще бъде базирана именно на живота на Тейтъм, който преди да се насочи към актьорската професия е работил като стриптизьор в град Тампа, щата Флорида.

Снимките на драмата  се очакват да стартират още в края на тази година, а сред останалите актьори, които ще вземат участие се открояват имената на Алекс Петифер и Деми Мур.

Във филма, Чанинг Тейтъм ще изиграе ролята на стриптизьора Майк, който взема под крилото си млад начинаещ танцьор (Петифер), и го превръща в една от звездите на нощния клубен живот.

От своя страна, Матю Макконъхи ще се превъплъти в образа на харизматичния Далас – бивш екзотичен танцьор и настоящ собственик на известния клуб “Xquisite”, в който работи героя на Тейтъм. Макконъхи ще подпише договора за участие до няколко дни, а кастингите за останалите роли в продукцията все още продължават.

За Стивън Содърбърг и Чанинг Тейтъм, “Magic Mike” ще бъде втори общ проект, след екшъна “Haywire”, чиято световна премиера ще се състои в края на тази година.

Содърбърг: “Подготвяхме се за снимките на “Haywire”, и с Чанинг започнахме да обсъждаме “Magic Mike”. Веднага си казах, че това е една страхотна идея за филм, и го уверих, че аз ще режисирам на всяка цена. Филмът ще бъде секси, забавен, тъжен и дори шокиращ. Сценарият е от този тип, които не се срещат толкова често в Холивуд. В основата на историята са преживяванията на Чанинг, когато е бил на 19 години и е работил като стриптизьор. Това е важна част от неговия живот, и за мен е страхотна възможност да направя един предизвикателен филм с невероятни актьори. В много отношения, “Magic Mike” ще прилича на “Треска в събота вечер”, и определено ще бъде нещо, което не съм правил досега.”

Содърбърг заяви, че драмата ще бъде заснета с минимален бюджет, а преди да се присъедини официално към продукцията, Матю Макконъхи ще вземе участие в криминалния трилър “Вестникарчето”, в който ще си партнира с Никол Кидман и Джон Кюсак.

Сценарият на “Magic Mike” е написан от Рейд Каролин (“Невъзможно завръщане”), а продуценти на лентата ще бъдат Грегъри Джейкъбс (“Бандата на Оушън”), Никълъс Уешлър (“Реквием за една мечта”) и Чанинг Тейтъм.

Снимките на драмата се очакват да стартират в края на месец ноември, а световната й премиера е насрочена за средата на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.