Нова информация за продължението на триизмерния хит “Смърфовете

21.08.2011 г.
Нова информация за продължението на триизмерния хит “Смърфовете”Преди малко повече от една седмица, от студиото Sony Pictures разкриха, че планират да направят продължение на триизмерната комедия “Смърфовете”, чиято световна премиера се състоя в края на миналия месец. Лентата, базирана на популярните едноименни анимационни серии, изненада с доброто си представяне в бокс офиса, и само до момента е спечелила близо 250 милиона долара от прожекциите по света.

Смяташе се, че именно този успех е довел до решението да бъде направена втора част, но само преди няколко часа, източници от Hollywood Reporter разкриха, че продуцентите от Sony Pictures са започнали подготовката за продължението няколко седмици преди да се състои премиерата на първия филм.

Освен че “Смърфовете 2” е вече в подготвителен етап, продуцентите разполагат и с почти завършен сценарий. Оказа се, че сценаристите на първата част са започнали да работят върху сюжета на продължението още в началото на тази година, и само преди няколко дни са предали на студиото първия вариант на сценария.

Според Hollywood Reporter, продуцентите са смятали от самото начало да направят филмова поредица за смърфовете, а ранната подготовка за “Смърфовете 2” се дължи на факта, че работата по филми, комбиниращи истински кадри и актьори с анимирани персонажи, отнема много време.

За момента, по-подробна информация относно продукцията не се разкрива, и единственото, което се знае със сигурност е, че от общо четиримата сценаристи на първата част, само двама, Джей Дейвид Стърн (“Шрек 2”) и Дейвид Уейс (“Ван Хелсинг”), ще работят по финализирането на сценария на продължението.

Режисьорът на оригинала, Раджа Госнел, няма други предстоящи проекти, и се смята, че той ще се завърне и за продължението, а изпълнителя на главната роля, Нийл Патрик Харис, неофициално е потвърдил намерението си да изиграе за втори път героя Патрик Уинслоу.

Продуценти на “Смърфовете 2” ще бъдат Бенджамин Хейбър (“Камъкът на раздора”) и Джордан Кърнър (“Ванила Скай”), а филма отново ще се разпространява в триизмерен формат. Според първоначалната информация от Sony Pictures, снимките на семейната комедия ще започнат в края на следващата пролет.

Световната премиера на “Смърфовете 2” е насрочена за 2-ри август, 2013-та година.
Copyright © 2021 Dir.bg.