Интервю с Кейти Холмс за “Не се плаши от тъмното”

25.08.2011 г.
Интервю с Кейти Холмс за “Не се плаши от тъмното”След няколко дни ще се състои световната премиера на свръхестествения филм на ужасите “Не се плаши от тъмното”. Продукцията е римейк на едноименния телевизионен филм от 1973-та година, а за режисьор бе избран Трой Никси, за когото това е първи пълнометражен студиен проект.

Сюжетът на “Не се плаши от тъмното” разказва за Алекс Хърст, който заедно със своята малка дъщеря Сали и новата си приятелка Ким се нанася в реставрирано старинно имение в щата Роуд Айлънд. Докато разглежда огромната къща, младата Сали с ужас открива, че в мазето живеят призрачни същества, чиято основна цел е да я привлекат в техния свят. Трите главни роли в трилъра са поверени на Гай Пиърс, Кейти Холмс и Бейли Мадисън, а един от продуцентите на филма е създателя на “Хелбой” и “Лабиринтът на фавна”, Гилермо дел Торо.

За Кейти Холмс, това е първа главна роля в свръхестествен филм на ужасите. В кратко интервю за предстоящата премиера на “Не се плаши от тъмното”, актрисата  поговори за работата си с режисьора Трой Никси, продуцента Гилермо дел Торо и разкри какво могат да очакват зрителите от лентата.

Кейти Холмс: “Това бе единствения сценарий, който наистина ме уплаши докато го четох. Но не това ме накара да се съглася да участвам. Това, което ми направи най-голямо впечатление бяха героите и времето, което им беше отделено. Тук не става дума за постоянни писъци и литри кръв. Историята започва много елегантно, но постепенно напрежението се увеличава и накрая всичко избухва с пълна сила.

В началото, моята героиня Ким не иска да играе ролята на майка, но с течение на времето се превръща в може би най-близкия човек на Сали. Преди да започнем да снимаме прекарахме доста време обсъждайки героите и ситуациите в които те попадат – това ми хареса, защото в съвременните филми на ужасите като че ли най-важното е да се измисли най-жестокия начин по който да бъдат убити героите. Това не ме привлича и бях много радостна, че съм част от проект, който се различава от останалите и има да предложи нещо ново.”

Относно работата си с Гилермо дел Торо и Трой Никси, Кейти Холмс заяви:

“Гилермо е един от най-милите хора, които някога съм срещала. Всъщност, той се свърза с мен и ми предложи ролята в “Не се плаши от тъмното”. Още след първата ми среща с него бях впечатлена от богатото му въображение и идеите му относно филма. Всяко едно от съществата, което ще видите на екрана е негово дело. Той беше почти всеки ден на снимачната площадка и заедно с режисьора ни Трой Никси изгради една въздействаща атмосфера, която те поставя в нужното настроение за сцената. Къщата която бяха избрали за снимките беше великолепна, и за мен тя е един от главните герои във филма.

Въпреки, че разполагахме с ограничен бюджет, не чувствахме напрежение и не бързахме. Трой винаги отделяше достатъчно време за подготовка на сцените и никога не отказваше да ни изслуша. За всички ни беше важно да направим един страшен филм, в който стряскащите моменти подпомагат сюжета, а не го засенчват. Искахме и героите да бъдат достатъчно развити и да не попадаме в клишетата на жанра. За да постигнем желания ефект, публиката трябва да се идентифицира с образите на екрана, а не само да наблюдава безчувствено.”

На въпроса какво могат да очакват зрителите от филма, Холмс отговори:

“Това за мен е най-страшния филм на годината. Казвам го като почитател на този жанр. Всичко, което хората харесват във филмите на ужасите е представено по великолепен начин в “Не се плаши от тъмното”. Гордея се със завършения филм и знам, че всички, които участваха в направата му, споделят моите виждания.”

Сценарист на свръхестествения трилър е Матю Робинс (“Без батерии”), а продуценти са Том Уилямс (“Градски легенди”), Марк Джонсън (“Ужасът в Амитивил”) и Гилермо дел Торо. “Не се плаши от тъмното” е заснет с бюджет от 20 милиона долара, а снимките протекоха в Мелбърн, Австралия.

Световната премиера на филма е на 26-ти август 2011-а.
Copyright © 2024 Dir.bg.