Джош Бролин - в римейк на южнокорейския филм “Старо момче”

30.08.2011 г.
Джош Бролин - в римейк на южнокорейския филм “Старо момче”Номинираният за “Оскар” Джош Бролин е актьора, който ще изпълни главната роля в дълго отлагания холивудски римейк на южнокорейския хит от 2003-та година, “Старо момче”. От компанията Mandate Pictures, която ще финансира бъдещата продукция, потвърдиха новината и освен това разкриха, че снимките ще започнат през месец март, следващата година. Сюжетът на “Старо момче” ще проследи историята на обикновен мъж, който е отвлечен на рождения ден на дъщеря си, и е държан в плен в продължение на 15 години.

След като бива освободен, той изготвя план за отмъщение на тези, които са провалили живота му. Заснет с бюджет от 3 милиона долара, оригиналния филм на режисьора Парк Чан-Уук спечели близо 20 милиона долара от световното си киноразпространение през 2003-та година.

Веднага след премиерата на лентата, интерес към нея изяви Стивън Спилбърг, който планираше да заснеме нейния американски римейк през 2008-а година, с участието на звездата Уил Смит. Поради несъответствия в графиците и незавършения сценарий, до снимки не се стигна, но въпреки това Холивуд не се отказа от намерението си да пренесе историята на “Старо момче” отново на големия екран.

Преди няколко месеца, правата за филмиране бяха закупени от студиото Mandate Pictures, а за заместник на Стивън Спилбърг бе избран създателя на “Малкълм Х” и “Вътрешен човек”, Спайк Лий, който според първоначалната информация, лично е привлякъл Джош Бролин за главната роля. По сценария на римейка все още работи Марк Протосевич (“Посейдон”), а според продуцента Рой Лий (“Предизвестена смърт”), филма “ще съхрани това, което превърна оригинала в успех сред публиката.”

Лий: “Когато правиш римейк е трудно да балансираш своите идеи с това, което е вече създадено. Ако историята е твоя, имаш свободата да правиш промени, но когато работиш над римейк, имаш ограничения, които трябва да спазваш, ако искаш филма ти да бъде приет от публиката. Успешен римейк е този, който уважава оригинала и запазва част от него. Знаем, че нашата версия на “Старо момче” е едно огромно предизвикателство, но както научихме от римейка на “Предизвестена смърт”, ако разполагаш с правилния екип и актьори, филма ще се получи.”

Преди една седмица, Джош Бролин приключи с работата си по третата част на “Мъже в черно”, и следващия филм в който ще вземе участие е “Gangster Squad”, в който ще си партнира с Ема Стоун, Шон Пен, Ник Нолти и Райън Гослинг. Актьорът ще заснеме “Старо момче” преди да се насочи към драмата с Кейт Уинслет, “Labor Day”, чиито снимки ще стартират през месец юни, следващата година.

Освен режисьор на “Старо момче”, Спайк Лий ще бъде и продуцент, заедно с Дъг Дейвисън (“От другата страна”), Лоурънс Грей (“Ваканцията на семейство Джонсън”) и вече споменатия Рой Лий. До края на годината се очаква да бъде обявен и цялостния актьорски състав на продукцията, която ще бъде заснета с бюджет от 40 милиона долара.

Римейкът на “Старо момче” ще тръгне по киносалоните в началото на 2013-та година. Точната премиерна дата все още не е определена.
Copyright © 2024 Dir.bg.