"Мръсни танци" - с римейк

01.09.2011 г.
Няколко седмици след като римейка на хита от 1987-а година, “Мръсни танци”, се сдоби режисьор, от студиото Lions Gate Entertainment разкриха, че е започнала и работата по сценария на филма. Сценаристката Мария Магенти, чиито най-известен филм до момента е тазгодишната комедия със Селена Гомес, “Монте Карло”, е била наета от продуцентите на новия “Мръсни танци” преди няколко дни, и вече е започнала да работи върху сюжета на продукцията, заедно с режисьора Кени Ортега.

Зо Ортега, това няма да бъде първи филм, в който преобладават танците и музиката. Освен, че беше главен танцов хореограф на оригиналния “Мръсни танци”, той пое и режисурата на популярния младежки хит “Училищен мюзикъл”, и бе движещата сила зад документалния музикален филм “Майкъл Джексън This is it!”.

Първоначално бе обявено, че продуцентите и режисьора на римейка ще използват написания през 2009-та година сценарий на Джулия Дал (“Градски момичета”), но според информация от Lions Gate Entertainment, началниците на студиото са настояли да бъде нает нов сценарист. За да бъде спазен графика за снимки, Мария Магенти е започнала работата по новия сценарий още преди да бъде официално потвърдена като сценарист на продукцията.

Сюжетът на новата версия на “Мръсни танци” отново ще разкаже историята на младата Франсис “Бейби” Хаусман, която се влюбва в учителя си по танци, Джони Касъл. В оригинала, двете главни роли бяха изпълнени от Патрик Суейзи и Дженифър Грей, а самия филм се превърна в един от най-изненадващите хитове на 1987-а година, със спечелени над 200 милиона долара по света, при бюджет от едва 6 милиона. Въпреки неизбежното модернизиране на сюжета, продуцентите на римейка уверяват, че в саундтрака на лентата ще присъстват много от песните, които са били използвани и в оригинала. По думите на режисьора Кени Ортега, “Не можеш да правиш римейк на “Мръсни танци”, и да не използваш някои от тези класически мелодии.”

През 2004-та година бе направено продължение на “Мръсни танци”, озаглавено “Мръсни танци: Хавански нощи”, което обаче мина почти незабелязано по кината, и не успя да възвърне вложените в направата му 25 милиона долара. От Lions Gate Entertainment заявиха, че римейка няма да има нищо общо с това продължение и “неговата основна цел ще бъде магията на оригинала да бъде пренесена отново на големия екран за по-младото поколение.”

Сценарият на Мария Магенти ще бъде завършен до края на годината, а режисьора Кени Ортега ще бъде и продуцент на филма, заедно с Джон Дрейк (“Доблестни мъже”) и Елинор Бъргсгийн (“Смущаващо поведение”).

Кастингите за главни роли се очакват да стартират в най-скоро време. Продукцията ще разполага с бюджет от 30 милиона долара, а снимките ще започнат през първата половина на следващата година.

Световната премиера на новия “Мръсни танци” е насрочена за средата на 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.