Бийтълджус” ще се сдобие с продължение

08.09.2011 г.
“Бийтълджус” ще се сдобие с продължениеПрез 1988-а година, по кината се завъртя режисираната от Тим Бъртън черна комедия “Бийтълджус”. Нискобюджетният филм, в който главните роли бяха поверени на Алек Болдуин, Майкъл Кийтън, Уинона Райдър и Джина Дейвис, изненада с повече от доброто си представяне в бокс офис класациите, и успя да натрупа близо 100 милиона долара от прожекциите в целия свят.

Неочакваният успех на “Бийтълджус” сред публиката позволи на създателите му да започнат подготовката както за няколко продължения, така и за анимационни телевизионни серии.

Анимационният сериал стигна до малкия екран през 1989-та година, и се излъчваше в продължение на две години, но първото филмово продължение, озаглавено “Beetlejuice Goes Hawaiian”, така и не бе заснето, тъй като режисьора Тим Бъртън насочи вниманието си към друга втора част на свой успешен филм – “Батман се завръща”, който тръгна по кината през 1992-ра година.

В последвалите години, много студия и сценаристи се опитваха да направят продължение на “Бийтълджус”, но по една или друга причина, до снимки не се стигна. Но сега, 23 години след премиерата на хитовата хорър-комедия, вече е потвърдено, че ще се сдобие с втора част.

Студио Warner Bros разкриха, че са наели Сет Греъм-Смит (предстоящия “Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири”) и Дейвид Катценбърг (сериала “The Hard Times of RJ Berger”) да напишат сценария на “Бийтълджус 2”. Филмът, който няма да има нищо общо с планирания преди години “Beetlejuice Goes Hawaiian”, бива описван като “директно продължение, а не римейк, което ще разшири оригиналната история, и ще представи няколко съвсем нови персонажи.”

Партньорите Катценбърг и Смит са подписали двугодишен договор с Warner Bros, и първия филмов проект, по който ще работят е продължението на “Бийтълджус”. Според първоначалната информация, от студиото са привлекли Сет Греъм-Смит след като са останали доволни от работата му по сценария на готическия трилър с Джони Деп, “Тъмни сенки”, чиито снимки протичат в момента.

По случайност или не, режисьор на “Тъмни сенки” е именно Тим Бъртън и няма да бъде изненада, ако от Warner Bros се опитат да привлекат и него за продължението на “Бийтълджус”. Актьорът Майкъл Кийтън, който изпълни ролята на Бийтълджус в оригинала, нееднократно е заявявал, че би се превъплътил отново в този образ, но за момента не е ясно дали плановете на продуцентите са да привлекат за втори път част от актьорите, участващи в оригинала, или да ги заменят напълно.

Работата по сценария на “Бийтълджус 2” се очаква да стартира в края на тази година, а освен сценаристи, Сет Греъм-Смит и Дейвид Катценбърг ще бъдат и продуценти на бъдещата лента, чрез общата си компания KatzSmith Productions.

Смята се, че до два месеца ще бъде оповестено дали Тим Бъртън и Майкъл Кийтън ще бъдат част от екипа на дълго отлаганото продължение, чиито снимки ще стартират не по-рано от есента на следващата година
Copyright © 2024 Dir.bg.