Чарлийз Терон в трилъра "Cities of Refuge"

23.09.2011 г.
Чарлийз Терон в трилъра От продуцентската компания BenderSpink, стояща зад култовия хорър “Предизвестена смърт”, разкриха, че е започнала подготовката за нов трилър със заглавие “Cities of Refuge”. Продукцията ще комбинира елементи от хорър-жанра и криминалния жанр, а в главната роля ще се превъплъти носителката на “Оскар”, Чарлийз Терон. Актрисата все още не е подписала официалния договор за участие, но имайки в предвид и желанието й да продуцира филма, е сигурно, че тя ще поеме ролята.

Сценарият на “Cities of Refuge” е написан от Брандън Уилър, за когото това е дебют в киното, а сюжета разказва за полицейска следователка, която е привикана да разследва брутално убийство и отвличане. Но скоро става ясно, че нещата не са такива каквито изглеждат, и живота на следователката се променя изцяло.

От компанията BenderSpink уточняват, че сценария на “Cities of Refuge” няма нищо общо с романа със същото име, дело на писателите Томас Пиаца и Майкъл Хелм, или с едноименната песен на изпълнителя Никълъс Кейв.

За Чарлийз Терон, това ще бъде пети филмов проект, след “Чудовище”, “Sleepwalking”, “Горящата равнина” и предстоящия “Young Adult”, който тя ще продуцира. Освен това, актрисата ще участва активно и в преработването на някои от сцените в сценария. Информацията около “Cities of Refuge” е все още оскъдна, но по думите на продуцента Крис Бендър (“Ефектът на пеперудата”), лентата “ще бъде невиждана досега амалгама от няколко различни филмови жанра.”

Преди няколко седмици, Чарлийз Терон приключи с работата си по фантастичния епос на режисьора Ридли Скот, “Prometheus”. В момента, актрисата се снима в мащабния “Снежанка и ловецът”, в който си партнира със звездата от “Здрач”, Кристен Стюарт и екранния Тор, Крис Хемсуърт. Очакванията са, че веднага след като приключи работата си по този филм, Чарлийз Терон ще насочи вниманието си към “Cities of Refuge”. Вече са започнали преговори с няколко режисьори, които са изявили интерес към проекта, но засега не се разкриват никакви имена. В най-добрия случай, снимките на “Cities of Refuge” ще започнат в началото на следващата година.

Продуценти на криминалния трилър ще бъдат Бетани Коно (“Италианска афера”), Джей Си Спинк (“Предизвестена смърт”) и вече споменатия Крис Бендър. Филмът няма да бъде високобюджетен, а от компанията BenderSpink планират да го заснемат изцяло в щата Ню Йорк.

Ако всичко протече по план, “Cities of Refuge” ще се завърти по кината през лятото на 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.