Мишел Родригес се завръща в “Заразно зло 5”

26.09.2011 г.
Мишел Родригес се завръща в “Заразно зло 5”В средата на следващия месец, режисьора Пол У.С. Андерсън ще даде старта на снимките на фантастичния екшън “Resident Evil: Retribution”. Филмът е петата част от известния франчайз “Заразно зло”, базиран на едноименните видеоигри, а в главната роля ще видим отново актрисата Мила Йовович. Както предишната част, “Заразно зло: Живот след смъртта”, която миналата година спечели близо 300 милиона долара приходи от световното си киноразпространение, така и новия филм ще се разпространява в триизмерен формат.

Според самата Мила Йовович, сценария на “Resident Evil: Retribution” е изпълнен с “невероятни екшън-сцени, които ще впечатлят както феновете, така и широката публика”, а от студиото Screen Gems заявиха, че екипа ще снима в продължение на близо една седмица на Червения площад в Москва.

През изминалите два месеца беше потвърдено, че актрисата Сиена Гилори ще се завърне за трети път в ролята на Джил Валънтайн, а Уентуърт Милър, Али Лартър и Спенсър Лок, чиито герои бяха активни участници в последните два филма от поредицата, този път няма да се появят на големия екран. За сметка на това, в петата част ще се появи една от най-известните сред феновете героини от вселената на “Заразно зло” – Рейн Окампо. В изпълнение на актрисата от “Бързи и яростни”, Мишел Родригес, Рейн бе един от основните персонажи в първия “Заразно зло”, който тръгна по кината през 2002-ра година. И въпреки, че героинята бе убита в края на филма, сайта bloody-disgusting.com успя са потвърди, че тя ще се завърне със сигурност в “Resident Evil: Retribution”.

За момента, все още не е ясно как ще бъде обяснено завръщането на Рейн и колко голямо ще бъде нейното участие в историята. Това което се знае е, че ролята на Сиена Гилори ще е значително по-голяма, а според Мила Йовович, една от основните екшън-сцени във филма ще бъде “епична битка” между героинята й Алис и Джил Валънтайн. Има слухове, според които част от действието на “Resident Evil: Retribution” ще се развива преди случилото се в първия филм (което ще обясни завръщането на героинята на Мишел Родригес), но за момента няма официално потвърждение от студиото Screen Gems.

Информация относно сюжета на фантастичния екшън не се разкрива, но се знае, че освен вече споменатите герои, във филма ще се появят още злодея от предишната част Албърт Уескър, контролиращия съзнанието паразит “Las Plagas”, познат на феновете от четвъртата видеоигра “Заразно зло”, Ада Уонг, която е шпионин от секретната групировка “Организацията”, войника от специалния екип S.T.A.R., Бари Бъртън, и Лион Кенеди, който е бивш полицейски служител от управлението в Ракуун Сити.

Сценарият на “Resident Evil: Retribution” е написан от режисьора Пол У.С. Андерсън, който също така и ще продуцира, заедно с Хартли Горенстийн (“Сираче”), Джеръми Болт (“Смъртоносна надпревара”) и Джейми Кристофър (“Хари Потър и философският камък”). Действието на продукцията ще се развива в Русия, Канада и Япония, а екипа ще разполага с бюджет от 65 милиона долара.

Триизмерният “Resident Evil: Retribution” ще тръгне по световните киноекрани от 14-ти септември, следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.