“Капитан Америка 2” тръгва по кината през 2014-а

26.09.2011 г.
“Капитан Америка 2” тръгва по кината през 2014-аКомиксовият триизмерен екшън, “Капитан Америка: Първият отмъстител” се завъртя по кината през месец юли тази година, и натрупа общи световни приходи от над 350 милиона долара. Режисьор на филма бе създателя на “Джурасик парк 3”, Джо Джонстън, а в главната роля на известния комиксов герой Стийв Роджърс/ Капитан Америка се превъплъти младия актьор Крис Евънс.

Имайки в предвид приличния успех на филма по света и гарантираните добри продажби на DVD и Blu-ray пазара, не е изненада, че от компанията Марвел планират да направят продължение.

Още след силния премиерен уикенд на “Капитан Америка: Първият отмъстител” в бокс офиса, се появи информация относно планирана втора част, но едва сега бе потвърдено, че филма не само ще бъде направен, но и че ще тръгне по кината през лятото на 2014-та година.

В интервю, свързано с предстоящия му филм “Puncture”, Крис Евънс разкри плановете относно премиерата на “Капитан Америка 2”

Евънс: “Ще се изчака до 2014-та година. От Марвел имат много проекти в подготовка и не искат да преекспонират филмите си. 2014 е най-логичния избор.”

Не е изненадващо, че плановете са за премиера след три години, тъй като през 2012-та и 2013-та, по кината ще тръгнат други дългоочаквани продукции на Марвел, и студиото очевидно няма желание да препълва кинопазара със свои филми и да рискува публиката да се пренасити. През следващото лято, компанията ще пусне в кината високобюджетния “Отмъстителите”, който много бързо се превърна в един от най-очакваните и рекламирани комиксови филми на всички времена. След това, през лятото на 2013-та година, ще се състоят премиерите на “Железният човек 3” (3-ти май) и “ТОР: Богът на гръмотевиците 2” (26-ти юли).

От Марвел разкриха преди един месец  две премиерни дати през 2014-та година, които са резервирани за техни проекти, чиито имена все още не се разкриват. Датите са 6-ти май и 27-и юни, и според неофициална информация от студиото, световната премиера на “Капитан Америка 2” ще се състои на една от тези две дати.

Крис Евънс ще се завърне за втори път в главната роля, а очакванията са, че режисьора Джо Джонстън отново ще седне на режисьорския стол. Смята се, че до края на тази година, от Марвел ще обявят официалната премиерна дата на “Капитан Америка 2”.
Copyright © 2023 Dir.bg.