Снимките на римейка на “Робокоп” стартират в началото на 2012-а година

27.09.2011 г.
Снимките на римейка на “Робокоп” стартират в началото на 2012-а годинаПреди малко повече от половин година бе оповестено, че бразилеца Хосе Падиля е режисьора, който ще пренесе отново на големия екран култовия филмов персонаж Робокоп. Бъдещата продукция ще бъде директен римейк на оригиналния филм за полицая-робот, който тръгна по кината през 1987-а година. Режисиран от Пол Верховен, първия “Робокоп” спечели над 100 милиона долара по света и се сдоби с две продължения, които не успяха да надминат постигнатото от оригинала, но все пак се представиха прилично в бокс офис класациите.

Подготвяният римейк, по който се работи от близо половин десетилетие, ще се разпространява в триизмерен формат, а сценария се очаква да бъде напълно завършен до две седмици..

Режисьорът Хосе Падиля досега не е режисирал холивудски филм, но работата му по бразилския криминален екшън “Елитен отряд” е накарала продуцентите от студиото Metro-Goldwyn-Mayer да се спрат именно него. Преди три години бе разпространена новината, че създателя на “Черен лебед”, Дарън Аронофски, ще поеме режисурата на новия “Робокоп”, но надвисналата заплаха от банкрут принуди Metro-Goldwyn-Mayer да се откаже от всички свои предстоящи високобюджетни продукции. Но сега изглежда вече няма пречки, и с нов режисьор в лицето на Хосе Падиля, филма е официално в период на препродукция.

През последните няколко седмици, информацията относно проекта бе оскъдна, но сега, по време на интервю с бразилския телевизионен канал Globo 1, Хосе Падиля разкри, че снимките на филма ще стартират в началото на следващата година, и също така сподели, че кастингите за главни роли ще започнат в най-скоро време.

Падиля: “В момента все още пишем сценария. Сценаристът е с мен в Рио де Жанейро, и прекарахме последните 15 дни работейки заедно. След това заминавам за Лос Анджелес за да предам сценария и да обсъдим със студиото идеите и избора на актьори. Ще започнем да снимаме или през февруари или през март. Все още не се знае кога точно. Зависим много от графиците на актьорите и екипа, но ще се опитаме да организираме всичко, и да няма препятствия. Все още не мога да говора за кастингите, но има актьори които харесвам и с които искам да се срещна. Харесвам много Майкъл Фасбендер и мисля да разговарям с него. Това е една възможност, но има и много други страхотни актьори, които са идеални за ролята на Робокоп.”

В същото интервю, режисьора заяви, че действието на предстоящия римейк ще се развива в град Детройт, където бе ситуиран и оригинала на Пол Верховен, а не във Филаделфия, както твърдяха някои слухове.

По сценария на новия “Робокоп” работи дебютанта Джошуа Зетумър, а от студиото Metro-Goldwyn-Mayer разкриха, че филма ще бъде заснет с по-скромен бюджет и ще се разчита най-вече на практически, а не на компютърни ефекти.

Освен режисьор, Хосе Падиля ще бъде и продуцент на фантастичния екшън, заедно с Гари Барбър (“Послания от мрака”) и Роджър Бърнбаум (“G.I. Joe: Изгревът на Кобра”).

За момента не е ясно дали римейка ще бъде заснет с триизмерни камери или ще бъде конвертиран по време на постпродукцията. До края на годината се очаква да бъде обявено и името на актьора, който ще се превъплъти в култовата роля на Робокоп.

Световната премиера на триизмерната продукция ще се състои през лятото на 2013-та година. Точната дата все още не е определена.
Copyright © 2024 Dir.bg.