TILT в надпревара за Златен глобус

06.10.2011 г.
TILT в надпревара за Златен глобусTILT е в надпревара за номинация в категория чуждоезиков филм за наградите Златен глобус. Прожекцията на филма в Лос Анджелис предизвика голям интерес сред журналистите, членове на журито, които определят номинациите за престижната награда. Сред тях е и председателят на комисията Шантал Динадж  и известният филмов критик Джон Назелтон. На вечерята след прожекцията, състояла се миналата неделя - 02.Октомври, журналистите не спестиха похвалите си за филма. Част от думите им бяха: „трогваща история“, „чудесен портрет на епохата“, „страхотна актьорска игра“, „чудесна музика“.
На събитието присъства и Марин Димитров, генерален консул на България в САЩ, който изрази желание да доведе и семейството си на следваща прожекция.
Още на следващия ден статия за TILT от Джон Назелтон излезе в престижното издание  Screen International. Той определя филма като „високо стойностна продукция с кинематография допринасяща за настроението на филма“, а сюжета като „интелигентно построена  драма“. Според Назелтон TILT е повече от добър дебют за режисьора Виктор Чучков и продуцента Борислав Чучков, който им отрежда място в световната филмова индустрия.  
Всичко това се случи само 3 дни след като монтажът на TILT бе отличен с награда James Lyons за най-добър монтаж на престижния щатския филмов фестивал в Уудсток. Монтажът е дело на Костадин Костадинов "Фози" и Зорица Коцева. Наградата бе присъдена от жури, състоящо се от известни имена във филмовата индустрия сред които Джей Рабиновиц (монтажист на „Реквием за една мечта“, „Дървото на живота“, „8-та миля и др.).
Copyright © 2024 Dir.bg.