TILT“ с награда от филмовия фестивал „Рейнденс“ в Лондон

12.10.2011 г.
„TILT“ с награда от филмовия фестивал „Рейнденс“ в ЛондонНа официална церемония тази събота (08.10), първият игрален филм на режисьора Виктор Чучков-син бе отличен с награда за най-добър дебют на филмовия фестивал „Рейнденс“.

Награждаването се проведе в кино "Аполо" на "Пикадили съркъс". „Рейнденс“ се провежда всяка година в Лондон от 1992 г. Насам, а британският вестник "Гардиън" го определя като "най-добрия фестивал за независимо кино от тази страна на Атлантика".

В журито, определящо победителите тази година, бяха звездата от "Две димящи дула" Декстър Флечър, главният редактор на новините в Screen International – Уенди Мичъл и актрисата Хелън Маккрой, известна с ролите си в поредицата „Хари Потър“ и „Интервю с вампир“.

В надпревара с „TILT“ бяха продукции от Япония, Норвегия, Италия и САЩ. "Имаше изключителни филми в цялата селекция, така че изборът на победителите тази година беше особено труден," каза Елиът Гроув, директор на фестивала. Филмите на „Рейнденс“ са били поне 200 тази година.

На „Рейнденс“ бе и премиерата на „TILT“ за Великобритания. На миналогодишни издания на фестивала сред премиерните заглавия са били отличеният с "Оскар" „Криминале“ на Куентин Тарантино и номинираният за "Оскар" „Мементо“ на режисьора Кристофър Нолан.

Това е втората награда за „TILT“ от престижен международен фестивал, като само в началото на месеца монтажът на Костадин Костадинов и Зорица Коцева бе отличен с награда „Джеймс Лионс“ на щатския филмов фестивал в Уудсток.
Copyright © 2024 Dir.bg.