Нова информация за продължението на "ТОР"

14.10.2011 г.
Нова информация за продължението на Един месец преди световната премиера на комиксовия филм "ТОР: Богът на гръмотевиците", от филмовото студио Марвел обявиха, че ще бъде направено негово продължение. Въпреки, че работата по сценария все още не бе започнала, изпълнителя на главната роля, Крис Хемсуърт, заяви, че със сигурност ще се завърне за втората част.

"ТОР: Богът на гръмотевиците", чиято премиера се състоя в края на месец април, бе вдъхновен от едноименния комикс на Марвел, и въпреки, че главния персонаж Тор не е сред най-популярните супергерои, филма се представи повече от прилично в бокс офис класациите по света, и в крайна сметка натрупа приходи от над 440 милиона долара.

Въпреки този успех, създателя на лентата Кенет Брана, разкри, че няма да поеме режисурата на продължението, а само ще го продуцира. Търсенето на негов заместник продължи няколко месеца, а сред кандидатите бяха едни от най-известните режисьори в Холивуд. Но само преди няколко часа стана ясно, че търсенето вече е приключило.

В публикувано в интернет изявление, от студиото Марвел, което ще финансира “ТОР 2” в партньорство с гиганта Уолт Дисни, разкриха, че на режисьорския стол на продукцията ще седне Пати Дженкинс, най-известна с работата си по драмата от 2003-та година, “Чудовище”, за която звездата Чарлийз Терон получи награда “Оскар” в категорията “Най-добра женска роля”. Името на Дженкинс се свързваше с “ТОР 2” в продължение на няколко седмици, но всъщност очакванията бяха, че режисьорската позиция ще бъде заета от човек, който има опит с мащабни студийни проекти.

Според източници от Марвел обаче, 40-годишната режисьорска е успяла да впечатли продуцентите и началството на студиото с идеите си относно екшън-сцените и използването на триизмерните ефекти, и това е основната причина поради която високсобюджетния “ТОР 2” е бил поверен именно на нея.

Освен информацията за Пати Дженкинс, официалното изявление потвърждава, и че Натали Портман, която в първия филм изпълни ролята на Джейн Фостър, също ще вземе участие във втората част, заедно с Том Хидълстън, който от своя страна бе в ролята на злодея Локи.

Първоначалните планове на Марвел и Уолт Дисни бяха продължението на "ТОР: Богът на гръмотевиците" да тръгне по кината от 26-ти юли, 2013-та година, но по все още неясни причини, премиерата е била изместенa с няколко месеца - новата премиерна дата е 15-ти ноември, 2013-та година. Информацията бе потвърдена преди няколко часа от представител на двете студия.

Все още не се разкриват подробности около сюжета на “ТОР 2”, но по думите на президента на Марвел, Кевин Фейги, филма “ще разказва за промените в Деветте Светове, динамиката във взаимоотношенията между Тор и неговия баща, както и за общите му преживявания с Джейн Фостър.” Сценарият на филма вече се пише, и за разлика от предшественика си, той ще бъде заснет с триизмерни камери, а не конвертиран в 3D-формат по време на постпродукцията.

Продуценти на лентата ще бъдат Крейг Кайл (“Железният човек 2”), Вики Алонсo (“Нагоре с краката”), Кевин Фейги (“Невероятният Хълк”) и Кенет Брана.

Кастингите за останалите роли в “ТОР 2” вече започнаха и до края на годината се очаква да бъдат разкрити имената на новите актьорски попълнения. Снимките на фантастичния екшън ще стартират през пролетта на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.