Никълъс Кейдж - с главна роля в адаптация на френския сериен психо-трилър "Black Butterfly"

24.10.2011 г.
Никълъс Кейдж - с главна роля в адаптация на френския сериен психо-трилър Холивудската звезда Никълъс Кейдж ще изпълни главната роля в предстоящата широкоекранна адаптация на френския сериен психо-трилър филм "Papillon noir" ("Black Butterfly").

Той ще влезе в образа на "аскетичен писател, чието приятелство със скитник има фатални последици", пресъздаден от Стефан Фрайс в оригиналния филм от 2008 г.

Изпълнителят на ролята на скитника в новата продукция (изиграна от футболната легенда Ерик Кантона в "Papillon noir"), която ще бъде реализирана с бюджет от $13 млн., предстои да бъде избран, а единственото сигурно име от актьорския състав към момента, освен това на Кейдж, е на немската актриса Вероника Ферес, нашумяла с участието си в телевизионния филм "Sans famille" и в номинирания за "Оскар" "Schtonk" (1992).

"Black Butterfly" няма да е първата й англоезична продукция с интернационална дистрибуция – 46-годишната Ферес участва и в "Adam Resurrected" от 2007 г., партнирайки на Уилям Дефо и Джеф Голдблум.

В Германия е базирана и основната продуцентска компания, която разработва проекта – Bavariapool, за която "Black Butterfly" е първи англоезичен филм, и пак там ще бъде издигната първата снимачна площадка. Стартът на снимките е планиран за началото на 2012 г., а заедно с Bavariapool, по продукцията работят Paradox Entertainment.

На режисьорския стол ще седне по-известният с актьорските си изяви Брайън Гудман, който дебютира като филммейкър през 2008 г. с лентата "Родени престъпници", в която участват Марк Ръфало и Итън Хоук.

Преди появата на "Black Butterfly", Никълъс Кейдж ще го видим в трилъра "Мръсна игра", където си партнира с Никол Кидман, и го очакваме в продължението на "Призрачен ездач", "Призрачен ездач 2: Духът на отмъщението".

източник: avtora.com
Copyright © 2024 Dir.bg.