Силвестър Сталоун - с главната роля в екшън-трилъра “The Tomb”

30.10.2011 г.
Силвестър Сталоун - с главната роля в екшън-трилъра “The Tomb”Звездата от миналогодишния хит “The Expendables: Непобедимите”, Силвестър Сталоун, ще изпълни главната мъжка роля в дълго подготвяния затворнически екшън “The Tomb”. Актьорът все още не е подписал договора за участие, но от студиото Summit Entertainment заявиха официално, че той е човека, който ще се превъплъти в ролята на специалист по тежко охранявани затвори, обвинен в престъпление, което не е извършил.

“The Tomb” се подготвя от близо две години, и преди няколко месеца бе оповестено, че интерес към главната роля е изявил Арнолд Шварценегер.

Смяташе се, че това ще бъде филма, който ще отбележи голямото завръщане на актьора в света на киното, но по все още неясни причини той се отказа от участие, и вместо това насочи вниманието си към екшъна “The Last Stand”, чиито снимки вече започнаха. Подобна бе и ситуацията със звездата от “Умирай трудно”, Брус Уилис, който също бе кандидат за главната роля, а за режисьор бе избран създателя на “Тренировъчен ден”, Антоан Фукуа.

“The Tomb” щеше да отбележи втория общ проект на Уилис и Фукуа, след “Плачът на слънцето”, но след като не получи искания бюджет от Summit Entertainment, режисьора напусна проекта, а малко по-късно същото стори и Брус Уилис.

Но сега изглежда няма спънки пред продуцентите, и освен новината за избора на Силвестър Сталоун за главната роля, бе обявено и, че продукцията ще разполага със значителния бюджет от 50 милиона долара.

Във филма, Сталоун ще се превъплъти в образа на несправедливо обвинения в извършването на тежко престъпление специалист по дизайн на затвори Рей Бреслин, който бива държан под ключ в едно от съоръженията, разработени от него. Разполагащ с ограничено време, Рей трябва да намери начин да се измъкне от конструирания от него затвор, и да се добере до истинските извършители на престъплението.

Любопитно е да се отбележи, че “The Tomb” ще бъде третия филм на Силвестър Сталоун, след “Зад решетките”, “Танго и Кеш” и “Разрушителят”, в който героя му попада в затвора. От Summit Entertainment все още не са намерили режисьор за продукцията, и за момента Сталоун е единствения актьор, чието име се свързва с филма.

Сценарият на “The Tomb” е написан от Майлс Чапман (“Крайпътна къща 2”) и Джейсън Келър (“Machine Gun Preacher”), а продуценти ще бъдат Марк Кантън (“Крадец на животи”) и Рандъл Емет (“Праведно убийство”).

До края на годината се очаква да бъде обявено кой ще поеме режисурата на филма, а в най-добрия случай, снимките ще стартират в началото на идващата пролет.

Ако всичко протече по план, “The Tomb” ще тръгне по кината през лятото на 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.