Робърт де Ниро и Джон Траволта - в екшън-трилъра “Killing Season”

01.11.2011 г.
Робърт де Ниро и Джон Траволта - в екшън-трилъра “Killing Season”Звездите Робърт де Ниро и Джон Траволта ще се изправят един срещу друг в екшън-трилъра “Killing Season”, чиито режисьор ще бъде създателя на хита “Призрачен ездач”, Марк Стивън Джонсън.

Сценарият на продукцията присъстваше в “Черния списък” на най-добрите незаснетите сценарии на 2008-а година, а след многократни отлагания, от студиото Millennium Films оповестиха, че снимките ще стартират в средата на месец януари, следващата година.

Първоначалното заглавие на “Killing Season” бе “Шрапнел”, а за изпълнители на главните роли бяха избрани Никълъс Кейдж и Джон Траволта, за които това щеше да бъде втори общ проект след филма на Джон Ву, “Лице назаем”. Началото на снимките бе насрочено за края на 2008-а година, под режисурата на Джон Мактиърнън, но по все още неясни причини бюджета не бе отпуснат от студиото и работата по продукцията бе прекратена.

Но сега, три години по-късно, от Millennium Films отново обръщат поглед към проекта, чието официално заглавие ще бъде “Killing Season”. Траволта е все още част от продукцията, но Никълъс Кейдж и режисьора Джон Мактиърнън са официално заменени от Робърт де Ниро и Марк Стивън Джонсън. Въпреки смените в екипа, сюжета на филма остава непроменен.

Действието на лентата е ситуирано в планинската верига Апалачите, а историята ще разказва за ветеран от американската армия (Де Ниро), който води тих и спокоен живот в отдалечена от големите градове къща. Малко след като се нанася в новия си дом, пенсионирания военен бива посетен от европейски турист (Траволта), с когото успява да се сприятели много бързо. Но това което той не знае е, че новодошлия е всъщност войник от сръбската армия, който търси отмъщение.

“Влюбих се в този проект веднага след като прочетох сценария. “Killing Season” ще бъде много вълнуващ филм, ще има доста неочаквани обрати, а героите са страхотни. Местата на които ще протекат снимките са изключително красиви и ще допринесат за невероятната атмосфера на филма. Никога не сме виждали Джон Траволта и Робърт де Ниро заедно на големия екран и с нетърпение очакваме да видим какво ще се получи от това партньорство”, заяви Пол Брулс, президент на компанията Corsan Pictures, която ще финансира лентата в партньорство с Millennium Films.

Сценарият на “Killing Season” е написан от Евън Дохърти (предстоящия “Снежанка и ловецът”), а продуценти ще бъдат Джейк Уагнър (“За нула време”), Антъни Рулен (“Дневникът на алкохолика”) и Уей Хан (“Червената планета”).

Снимките на екшън-трилъра започват на 16-ти януари, следващата година, а режисьора Марк Стивън Джонсън ще разполага с бюджет от 35 милиона долара. Кастингите за останалите роли в лентата вече започнаха.

Световната премиера на “Killing Season” ще се състои в първите месеци на 2013-та година.
Copyright © 2020 Dir.bg.