Какво да очакваме от предстоящия римейк на хита “Робокоп”?

09.11.2011 г.
Какво да очакваме от предстоящия римейк на хита “Робокоп”?След близо десетилетие, изпълнено със слухове, от компанията Metro-Goldwyn-Mayer разкриха преди няколко месеца, че римейка на фантастичния екшън от 1987-а година, “Робокоп”, ще бъде направен до две години. Режисираният от Пол Верховен оригинален филм се превърна в изненадващ международен хит, с приходи от над 100 милиона долара, което позволи на продуцентите да дадат зелена светлина на още две продължения за полицая-робот от Детройт.

Първата по-конкретна информация за планирания от студиото Metro-Goldwyn-Mayer римейк на първия филм се появи през 2008-а година, когато интерес към проекта изяви режисьора на “Реквием за една мечта”, Дарън Аронофски.

Сценарият на продукцията бе почти завършен, но след като стана ясно, че студиото е заплашено от банкрут, работата по всички негови високобюджетни проекти, включително и “Робокоп”, бе прекратена за неопределен период от време. Едва три години по-късно, от Metro-Goldwyn-Mayer, които успяха да избегнат фалит, обявиха, че все още смятат да пренесат Робокоп на големия екран.

Тъй като Дарън Аронофски вече е зает с други проекти, от студиото избраха за режисьор бразилеца Хосе Падиля, най-известен с работата си по криминалния екшън “Елитен отряд”. Преди няколко седмици, Падиля заяви, че снимките на римейка ще започнат в първите месеци на следващата година, и че старта на кастингите за главни роли ще бъде даден до края на 2011-та.

А сега, в кратък разговор със сайта comingsoon.net, режисьора разкри и по-подробни детайли относно това какво могат да очакват зрителите от предстоящия фантастичен екшън.

Хосе Падиля: “Първият филм е страхотен. Но дори и той да не съществуваше, самата идея е много добра, защото поставя важния въпрос за състоянието на обществото ни. Кога губим човечността си? Защо е нужно човешко същество да бъде превърнато в робот?

Относно новия филм, аз вече знам как ще подходим към историята. В оригинала виждаме как Алекс Мърфи бива застрелян, след това има кадри на лекари и сестри, и после виждаме новосъздадения Робокоп. Моят филм ще бъде за това което се е случило след престрелката и преди да видим готовия Робокоп. Как се създава подобно нещо? Как успяваш да превърнеш човешко същество в робот? Как премахваш човешкото и как програмираш мозъка? Това са основните въпроси, на които ще обърнем внимание.

Интересното е, че с изключение на интернет и новите технологии, хората не са се променили много от 1987-а година насам, и както всички знаем, не може да има филм за Робокоп без той да съдържа известни критики към определена част от обществото. Разбира се, това е много деликатна тема, и в никакъв случай не трябва да се прекалява. Ние сме се погрижили за това.”

Преди няколко седмици се появи слух, че за ролята на Алекс Мърфи/Робокоп, Хосе Падиля се е спрял на бразилския актьор Уагнър Маура (който участва в режисирания от Падиля, “Елитен отряд”), но сега самия режисьор отхвърли напълно тази информация и заяви, че за ролята ще бъде избран американски актьор.

Падиля: “Трябва ни американски Робокоп. Алекс Мърфи е американски персонаж и ние трябва да уважим това. Би било приятно да работя отново с Уагнър Маура, но за този конкретен проект, ние ще търсим американски актьор.”

Освен режисьор, Хосе Падиля е и сценарист на новия “Робокоп”, заедно с Джошуа Зетумър, за когото това е дебют в игралното кино. Гари Барбър (“Царството на огъня”) и Роджър Бърнбаум (“Редник Джейн”) ще поемат продуцентските задължения, а от Metro-Goldwyn-Mayer заявиха, че филма ще бъде заснет със сравнително малък бюджет, и ще се разчита най-вече на практически, а не на визуални ефекти. До три месеца се очаква да бъде обявено и името на актьора, който ще поеме главната роля на Робокоп.

Световната премиера на фантастичния екшън ще се състои в средата на 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.