Екшън-комедията “Горещи палки” - с продължение?

13.12.2011 г.
Екшън-комедията “Горещи палки” - с продължение?През 2007-ма година по кината се завъртя комедийния екшън “Горещи палки”, в който си партнираха британските комици Саймън Пег и Ник Фрост.

Нискобюджетният филм на режисьора Едгар Райт се превърна в международен хит с приходи от над 80 милиона долара, а тандемът Пег-Фрост си спечели много фенове по света и успя да привлече вниманието на холивудските продуценти. “Горещи палки”, който в основата си иронизираше най-известните представители на екшън-жанра, постигна още по-голям успех на DVD пазара, и затова не бе изненадващо когато се появиха и слухове за евентуално продължение. Но въпреки желанието на почитателите на британското дуо, Саймън Пег и Ник Фрост се насочиха към различни проекти, и едва през тази година се завърнаха отново заедно на големия екран – във фантастичната комедия “П.О.Л - Пич от Луната”.

Техният най-нов общ филм е триизмерната анимация “Приключенията на Тинтин”, в която озвучават двама от героите, и чиято американска премиера ще се състои на 21-ви декември. Именно по време на едно от интервютата за “Приключенията на Тинтин”, Ник Фрост заяви, без да разкрива детайли, че следващата година ще започнат снимките на нов филм, в който той отново ще си партнира със Саймън Пег, и който ще бъде режисиран от Едгар Райт.

Ник Фрост: “Имаме готов сценарий, който вече прочетох, и смятам, че е страхотен. В момента действаме бързо и смятаме да започнем да снимаме следващата година. Нещата винаги могат да се променят, но сме достатъчно уверени и не губим никакво време, защото наистина искаме да направим този филм.”

Фрост не разкри заглавието на филма, но според източници от студиото Universal Pictures става дума за директно продължение на “Горещи палки”, в което централните персонажи отново ще бъдат полицейските партньори Никълъс Ейнджъл (Саймън Пег) и Дани Бътърман (Ник Фрост). За момента няма допълнителни детайли относно това дали действието ще се развива отново в английската провинция или ще бъде пренесено в по-голям град.

От студиото Universal Pictures все още не разкриват официална информация относно предстоящата, все още неозаглавена продукция, но до края на следващия месец се очаква да стане ясно дали наистина става дума за “Горещи палки 2”, или триото Пег, Фрост и Райт ще работи по съвсем различен проект.

При всички положения обаче, и имайки в предвид факта, че снимките започват догодина, бъдещата лента, която е четвърти общ филмов проект на тримата англичани, ще тръгне по кината до края на 2013-та година.
Copyright © 2020 Dir.bg.