Първи официални снимки от филма с Леонардо Ди Каприо, “Великият Гетсби

15.12.2011 г.
Първи официални снимки от филма с Леонардо Ди Каприо, “Великият Гетсби”На 5-ти септември, тази година, бе даден старта на снимките на най-новата филмова адаптация на известния роман на писателя Ф. Скот Фицджералд, “Великият Гетсби”, в която главните роли са поверени на номинирания за “Оскар” Леонардо Ди Каприо, Тоби Магуайър, Кери Мълигън и Джоел Едгертън. На режисьорския стол на амбициозната продукция седна създателя на “Мулен Руж” Баз Лурман, а за снимките се използват триизмерни камери – факт, който превръща “Великият Гетсби” в първата романтична драма, която ще се прожектира в 3D формат.

Екипът на филма работи в момента в Австралия откъдето преди няколко седмици дойдоха и първите неофициални кадри на актьорите, преобразени в своите персонажи.

Но сега, от студиото Warner Bros, което финансира мащабния проект, разпространиха в интернет две официални снимки от “Великият Гетсби” на които могат да се видят Леонардо Ди Каприо, Тоби Магуайър, Кери Мълигън и Джоел Едгертън, изпълняващи главните роли на Джей Гетсби, Ник Карауей, Дейзи Фей Бюкенън и Том Бюканън.

Очакванията на продуцентите по отношение на представянето на филма в международния бокс офис са без съмнение големи, и затова не е изненадващо, че първите официални снимки бяха разкрити още преди да бъде сложен край на снимачния период.

Великият Гетсби” се превърна в една от най-скъпите филмови адаптации на всички времена, и в най-скъпия филм в кариерата на режисьора Баз Лурман, Екипът на мащабната продукция ще прекара общо 17 седмици в снимки и още 30 седмици в обработване на сцените, и добавяне на множеството визуални ефекти. За Баз Лурман, това е първи филм, който ще бъде заснет изцяло с триизмерни камери.

Историята на “Великият Гетсби”, разказвана от младия писател и ветеран от Първата световна война Ник Карауей, се фокусира върху живота на милионера със съмнително минало Джей Гетсби, който се премества да живее в Ню Йорк Сити през 1922-ра година. Въпреки огромното богатство с което разполага, Гетсби е самотен мъж, и единственото му желание е да се събере с любовта на своя живот, Дейзи Фей Бюкенън Но има проблем, и той е че Дейзи е вече омъжена за завършилия университета Йейл милионер Том Бюканън, и има малка дъщеря.

Освен вече споменатите актьори, във “Великият Гетсби” участват още Айла Фишър, Джейсън Кларк и Джема Уард.

Адаптираният сценарий на високобюджетния филм е написан от Крейг Пиърс (“Ромео и Жулиета”) и режисьора Баз Лурман, а продуценти са Дъглас Уик (“Островът”) и Луси Фишър (“Големият удар”).

След като приключи с работата си в Австралия, екипа на лентата ще се насочи към Ню Йорк Сити.

Световната премиера на триизмерния “Великият Гетсби” ще бъде на 25-и декември, следващата година.
Copyright © 2020 Dir.bg.