TILT“ на крачка от „ОСКАР“

29.12.2011 г.
„TILT“ на крачка от „ОСКАР“Българският филм „TILT“ ще бъде представен на един от най-престижните филмови фестивали в САЩ – „Palm Springs Film Festival“, който се провежда в Палм Спрингс. В рамките на фестивала ще се състоят две прожекции на лентата - първата е на 08.01.2012 г., а втората на 10.01.2012.

След първата прожекция продуцентите ще организират коктейл, като част от кампанията на филма с цел популяризирането му сред „Американската филмова академия“, определяща номинациите за наградите „Оскар“.

Именно след този фестивал, преди две години, „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, на Стефан Командарев успя да влезе в шорт-листата за наградите.
Фестивалът се провежда от 5 до 16 януари, а на 12 януари приключва гласуването за номинациите за „Оскар“, резултатите от което ще бъдат обявени на 24 януари. (Фестивалът в Палм Спринсгс е в топ 50 филмови фестивали на престижното американско списание за кино Variety). „Отзивите за филма в САЩ до момента са положителни, надяваме се след този фестивал да можем да се поздравим за успешно проведената кампания както в България, така и в САЩ“, споделя режисьорът Виктор Чучков – син.

Скоро след фестивала в Палм Спрингс ще се проведе и Калифорнийският фестивал за независимо кино California Independent Film Festival, който номинира „TILT“ във всички ключови категории за своите Slate Awards, които се състоят всяка година в рамките на фестивала. Сред категориите, в които TILT ще се състезава за отличие, са за най-добър филм, най-добра режисура (Виктор Чучков-син), най-добра актриса (Радина Кърджилова в ролята на Беки), най-добър актьор (Явор Бахаров в ролята на Сташ), операторско майсторство (Рали Ралчев) и музика (проф. Виктор Чучков, Димитър Василев-Нуфри, Явор Русинов). Калифорнийският фестивал за международно кино е един от най-успешните и бързо разрастващи се фестивали в САЩ.

На 2 януари “TILT” ще бъде излъчен по БНТ1 в 20:50 ч., а преди него в 20.30 ч. зрителите ще видят интервюта с актьорите и екипа, реализирал филма. На 03 януари продуцентите от „Чучков Брадърс“ ще гостуват в „Денят започва с култура“. „Трябваше да пътуваме на 02 януари за САЩ, но сменихме полета си за 04, защото искаме да видим филма по БНТ, а и нямаше как да откажем гостуването“, споделя Борислав Чучков, продуцент на “TILT”.
Copyright © 2024 Dir.bg.