Хю Джакман става Хари Худини в нов мюзикъл

08.01.2012 г.
Хю Джакман става Хари Худини в нов мюзикълАвстралийският актьор Хю Джакман ще се превъплъти в прочутия илюзионист Хари Худини в нов мюзикъл, който ще бъде поставен на "Бродуей" през 2013 г. или 2014 г.

Сценарият на постановката е поверен на отличения с "Оскар" за работата си по "Социалната мрежа" Ерън Соркин, а с композирането на музиката и текстовете на песните се е заел носителят на три награди Оскар и три Grammy Стивън Шуорц, чието име се свързва преди всичко с хитовите мюзикъли "Godspell" (1971), "Pippin" (1972) и "Wicked" (2003).

"Бях дълбоко увлечен по живота на Худини още от ранната си възраст и може да се каже, че съм се подготвял за тази роля през целия си живот", споделя 43-годишният Джакман, който вече има една роля на илюзионист в кариерата си – в драмата "Престиж" от 2006 г., а през март ще започне снимките на киноадаптацията на поставяния в продължение на дълги години мюзикъл "Les Miserables" ("Клетниците (2012)".

През последните два месеца на 2011 г. Джакман бе ангажиран именно на Бродуей със самостоятелното си музикално-театрално шоу Back on Broadway, което инкасира над $14.6 млн. приходи от продадени билети в хода на десетседмичния си тур.
Copyright © 2024 Dir.bg.