Снимките “Капитан Америка 2” започват в края на тази година

29.01.2012 г.
Снимките “Капитан Америка 2” започват в края на тази годинаВ края на месец септември, миналата година, актьора Крис Евънс разкри, че ще изиграе за втори път ролята на известния комиксов герой Капитан Америка. Първият филм за персонажа на компанията Марвел, който се завъртя по кината през юли 2011-та, спечели над 360 милиона долара по света, което не оправда напълно очакванията на бокс офис анализаторите, но все пак бе достатъчно за да бъде дадена зелена светлина на продължението.

Още преди световната премиера на “Капитан Америка: Първият отмъстител” се появиха слухове за евентуално продължение, но едва в края на миналата година от Марвел потвърдиха официално информацията.

А сега, по време на интервю за IMDb Television, актьора Нийл Макдоноу (“Стопаджията”), който в първия филм за Капитан Америка изигра ролята на офицера от организацията “S.H.I.E.L.D.”, Дъм Дъм Дюган, разкри, че снимките на втората част, временно озаглавена “Капитан Америка 2”, ще стартират още в края на тази година.

Макдоноу: “Знам, че плановете са снимките да започнат в края на тази година. Марвел обичат да снимат филмите си поотделно. Така че първо ще направят “ТОР 2”, и веднага след това ние ще започнем да работим върху “Капитан Америка 2”.”

От Марвел оповестиха преди няколко седмици, че сценаристите на “Капитан Америка: Първият отмъстител”, Кристофър Маркъс и Стивън Макфийли, вече работят по сюжета на продължението, но за момента все още не се знае кой ще седне на режисьорския стол. Очакванията са че това ще бъде отново Джо Джонстън, но тази информация все още не е потвърдена от продуцентите.

Има непотвърдени слухове, според които студиото смята да привлече друг режисьор за проекта, както бе направено за продължението на "ТОР: Богът на гръмотевиците", а Джо Джонстън да бъде единствено продуцент на лентата. Смята се, че в най-скоро време от Марвел ще публикуват официално изявление в което ще бъде разкрита информация относно цялостния актьорски екип и режисьора на “Капитан Америка 2”. Важно е да се отбележи, че за момента Крис Евънс и Нийл Макдоноу са единствените актьори, чиито имена се свързват с предстоящия фантастичен екшън.

Сценаристът Кристофър Маркъс заяви наскоро, че продължението ще бъде изпълнено “с още повече екшън и неочаквани обрати”, но отказа да разкрие допълнителни детайли относно историята и персонажите. “Капитан Америка 2” отново ще се разпространява в триизмерен формат, а бюджетът със сигурност ще надвиши 150 милиона долара.

Комиксовият фантастичен екшън ще се завърти по световните киноекрани през лятото на 2014-та година.
Copyright © 2023 Dir.bg.