Руни Мара заменя Блейк Лайвли в трилъра “Странични ефекти

01.02.2012 г.
Руни Мара заменя Блейк Лайвли в трилъра “Странични ефекти”Звездата от криминалния трилър “Мъжете, които мразеха жените”, Руни Мара, ще изпълни главната женска роля в новия филм на режисьора Стивън Содърбърг, “Странични ефекти”. Продукцията е описвана като комбинация от “Първичен инстинкт” и “По ръба на острието”, а партньори на Мара ще бъдат актьорите Джуд Лоу, Катрин Зита-Джоунс и Чанинг Тейтъм.

Първоначално, намерението на продуцентите и режисьора беше главната женска роля да бъде поверена на Блейк Лайвли (“Градът”), но според сайта deadline.com, от студиото Annapurna Pictures, което ще финансира проекта, не са харесали актрисата в този образ, и в крайна сметка е било взето решението тя да бъде заменена от Руни Мара.

Мара се превърна в една от най-търсените актриси в Холивуд, благодарение на изпълнението си на хакерката Лисбет Саландър във филмовата адаптация на романа “Мъжете, които мразеха жените” – роля, която преди няколко дни й донесе номинация за тазгодишните награди “Оскар”.

Мара вече е подписала официалния договор за участие в “Странични ефекти”, а от своя страна режисьора Стивън Содърбърг заяви че снимките на филма ще стартират в средата на месец април. В лентата, Руни Мара ще бъде в ролята на Емили Хокинс - млада жена, чието напрегнато ежедневие я принуждава да се отдаде на живот, изпълнен с най-различни хапчета и психотропни вещества за успокояване на нервите. Бавно и постепенно, злоупотребата с всички тези лекарства започва да променя изцяло нейното поведение и единствено нейния лекар може да й помогне да се справи с опасната зависимост.

С течение на времето, младата жена започва да изпитва чувства към доктора си, и по всичко изглежда, че двамата заедно ще успеят да се справят с нейната опасна зависимост. Но всичко се променя когато става ясно че съпруга й, който тя все още обича, е на път да бъде помилван от властите и освободен предсрочно от затвора.

Джуд Лоу и Чанинг Тейтъм ще бъдат съответно в ролите на лекаря, който помага на главната героиня, и нейния съпруг, а носителката на “Оскар” Катрин Зита-Джоунс ще се превъплъти в образа на Ерика Сейбърт – медицинско лице, което също се опитва да подобри живота на героинята на Руни Мара.

Сценарият на “Странични ефекти” е написан от Скот З. Бърнс, вече работил със Стивън Содърбърг върху “Заразяване” и “Информаторът”, а продуценти ще бъдат Мегън Елисън (“Непреклонните”), Грегъри Джейкъбс (“Бандата на Оушън”) и Лоренцо ди Бонавентура, най-известен с работата си по трилогията “Трансформърс”.

Режисьорът ще разполага с бюджет от около 30 милиона долара, а снимките се очакват да протекат в щата Калифорния и Ню Йорк.

Според първоначалната информация от компанията Annapurna Pictures, “Странични ефекти” ще тръгне по кината в началото на 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.