Ал Пачино поема главната роля в крими-екшъна “Stand Up Guys”

03,.02.2012 г.
Ал Пачино поема главната роля в крими-екшъна “Stand Up Guys”Звездата от “Кръстникът” и “Белязаният”, Ал Пачино, ще изпълни една от трите главни роли в предстоящата екшън-комедия “Stand Up Guys”, чиито режисьор ще бъде носителя на “Оскар” Фишър Стивънс. Снимките на филма се очакват да започнат след малко повече от два месеца, а екранни партньори на Пачино ще бъдат Кристофър Уокън и Алън Аркин.

Сценарият на “Stand Up Guys”, първоначално озаглавен “Old Timers”, бе закупен от компанията Lakeshore преди няколко месеца и надеждата на продуцентите бе да привлекат за участие Робърт Де Ниро и Ал Пачино.

Поради натоварения си график, Де Ниро не успя да приеме офертата на студиото, но за сметка на това Пачино вече е дал съгласието си, и участието му в лентата е гарантирано.

Историята на “Stand Up Guys” ще разказва за застаряващ наемен убиец, чиято следваща задача е да убие не кой да е, а най-добрия си приятел. Преди да изпълни мисията си, мъжът се среща с друг свой приятел и двамата се отдават на “вечерни забавления”, включващи кражби на коли, посещения в публични домове и бягство от полицията. Всичките тези преживявания обаче променят по неочакван начин възгледите за живота на двамата дългогодишни приятели.

Все още не е потвърдено, но се очакванията са Ал Пачино ще изпълни ролята на наемния убиец, а Кристофър Уокън ще бъде в ролята на неговия приятел с когото се отдават на безотговорните нощни забавления. От своя страна, Алън Аркин най-вероятно ще се превъплъти в ролята на “приятелят-мишена”.

Режисьорът Фишър Стивънс: “Проекти като “Stand Up Guys” се срещат все по-рядко. Повечето филми днес са насочени главно към младата публика, в което разбира се няма нищо лошо. Но е хубаво когато се появи сценарий, който да разказва история предназначена за по-възрастната публика. “Stand Up Guys” ще съдържа доста комедийни елементи, но всичко ще бъде с мярка. Героите са страхотни, и с правилния актьорски състав ще се получи един много добър филм.”

Сценарият на “Stand Up Guys” е написан от Ноа Хейдъл, за когото това е дебют в игралното кино, а Фишър Стивънс не само ще режисира, но и ще продуцира екшън-комедията.

За Ал Пачино и Алън Аркин това ще бъде втори общ проект, след драмата от 1992-ра година, “Гленгари Глен Рос”. Снимките на “Stand Up Guys” ще започнат през месец април в Лос Анджелес, а до две седмици се очаква да стане ясно и кои други актьори ще се появят в продукцията.

Световната премиера на криминалната лента е насрочена за пролетта на 2013-та година.
Copyright © 2020 Dir.bg.