Джейсън Стейтъм в римейк на "Жега" (1986)

10.02.2012 г.
Джейсън Стейтъм в римейк на Звездата от “Транспортер” и “The Expendables: НепобедимитеДжейсън Стейтъм ще изпълни главната мъжка роля в предстоящ криминален екшън-трилър, римейк на "Жега (1986)", чийто сценарий е базиран на публикувания през 1985-та година едноименен роман на Уилям Голдман.

Снимките на продукцията ще стартират в края на тази година, а на режисьорския стол ще седне създателят на “Невъзможна мисияБрайън Де Палма.

Сценарист на филма е носителят на “Оскар” Уилям Голдман, който освен че написа романа-първоизточник, също така бе и отговорен за сценария на първата филмова адаптация на книгата, която тръгна по кината през 1986-та година и в която главната роля се изпълняваше от Бърт Рейнолдс. Предстоящата версия с Джейсън Стейтъм е свободен римейк на лентата от 1986-та, “който ще пренесе зрителя в опасния и безскрупулен свят на мафиотските организации и незаконния хазарт.”

Героят на Стейтъм ще бъде пристрастен към хазарта мъж, който се опитва да остави опасната зависимост зад гърба си и да започне наново. Тъй като познава света на хазарта и незаконните залагания по-добре от всеки друг, той успява бързо да си намери работа като охранител на известен хазартен клуб. За разлика от останалите в тази сфера, той не използва оръжие, а разчита единствено на ръцете и бързината си.

Когато негова близка приятелка бива брутално пребита от местен мафиот, той се наема да й помогне в търсенето на справедливост. Но това негово решение го изправя пред множество сериозни изпитания, които застрашават не само неговия живот, но и животите на хората около него.

За момента, Джейсън Стейтъм е единственият актьор, чието име се свързва с “Heat”. От компанията Sierra / Affinity, която държи правата за екранизация, заявиха че кастингите за останалите роли ще започнат до средата на предстоящото лято.

“За нас е изключителна чест да работим по този филм с международна звезда като Джейсън Стейтъм и легендарен режисьор в лицето на Брайън Де Палма. Романът на Уилям Голдман е страхотен и в комбинация с неговия талант като сценарист ние сме уверени че ще се получи нещо много добро. Нямаме търпение да представим този великолепен проект на дистрибуторите по света”, заяви президента на Sierra / Affinity, Никълъс Мейър.

В момента Джейсън Стейтъм се подготвя за участие в приключенски филм и ако всичко протече според очакванията, неговият следващ филм ще бъде именно "Heat". От своя страна, Брайън Де Палма първо ще заснеме трилъра с канадката Рейчъл МакАдамс и шведката Нооми Рапас “Passion” и едва след това ще се насочи към лентата с Джейсън Стейтъм.

Освен режисьор, Де Палма ще бъде и продуцент на филма заедно със сценариста Уилям Голдман (“Капан за сънища”) и Никълъс Мейър (“Двойно убийство”).

Световната премиера на “Heat” най-вероятно ще се състои в края на следващата година.
Жокер
Copyright © 2024 Dir.bg.