Анджелина Джоли - с главна роля в мащабната фантастика “Maleficent”

16.02.2012 г.
Анджелина Джоли - с главна роля в мащабната фантастика “Maleficent”В продължение на близо две години, името на холивудската звезда Анджелина Джоли се свързва с подготвяната от студиото Уолт Дисни фантастичната продукция “Maleficent”, която е описвана като “различен поглед“ към известната приказка “Спящата красавица“. Сценарият на проекта бе многократно променян и множеството разногласия между продуцентите бяха една от основните причини поради които се смяташе че въпреки изразения ентусиазъм от страна на началството на Уолт Дисни, до снимки може и да не се стигне.

Лошите новини за “Maleficent” обаче приключиха преди няколко седмици, когато бе оповестен режисьорът на лентата - специалиста по визуални ефекти Робърт Стромбърг, известен с работата си върху “Лоши момчета 2” и “Аватар”, и снимките може да стартират още тази година.

В допълнение към това, Анджелина Джоли потвърди само преди няколко часа, че именно това ще бъде и нейния следващ филм. Ето какво сподели актрисата по време на интервю, свързано с драмата “В земя на кръв и мед”, която отбелязва дебюта й в режисурата:

“Не съм се появявала във филм от две години и не съм работила над нищо друго след “В земя на кръв и мед”. Следващият проект в който ще участвам е филма на Уолт Дисни, “Maleficent”. Децата ми искат да направя този филм и е хубаво да се прави баланс между екшън филми и филми, които могат да бъдат гледани и от по-младите.”

Бъдещата фантастична продукция бива описвана от продуцентите си като “приключение с дракони, фантастични същества, магии и множество неочаквани обрати“, а Анджелина Джоли ще се превъплъти в ролята на злата вещица Maleficent, която е един от най-известните отрицателни персонажи във вселената на Уолт Дисни. За разлика от всички досегашни филмови адаптации на приказката-първоизточник “Спящата красавица“, в “Maleficent” историята ще бъде разказана изцяло от гледната точка на вещицата.

За момента, Анджелина Джоли е единствената актриса, чието име се свързва официално с продукцията. Според източници от Уолт Дисни, продуцентите и режисьора Робърт Стромбърг вече са дали старта на кастингите за останалите роли, и до два месеца се очаква да стане ясно кои други актьори ще се появят в “Maleficent”. От Уолт Дисни се надяват филма да се превърне в хит от ранга на “Алиса в страната на чудесата“, който през 2010-та година натрупа над един милиард долара по света, и по този начин се нареди сред най-успешните филмови адаптации, базирани на известни литературни произведения.

Сценарият на “Maleficent” е дело Линда Улвъртън (“Принцеса Анастасия”), а освен изпълнителка на главната роля, Анджелина Джоли ще бъде и продуцент заедно с Джени Тод (“Ангелите на Чарли”) и Мери Ричардс (“Гадна компания”).

Продукцията ще бъде заснета с триизмерни камери, а режисьора ще разполага с бюджет от около сто милиона долара.

Очакванията са, че “Maleficent” ще се завърти по световните киноекрани през лятото на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.