Мъпетите” ще се сдобият с продължение

03.03.2012 г.
“Мъпетите” ще се сдобият с продължениеВ края на миналата година, по световните киноекрани се завъртя комедийната лента “Мъпетите”, която натрупа от прожекциите си по света приходи от малко над 150 милиона долара. Въпреки, че очакванията на студиото Уолт Дисни бяха за по-големи финансови постъпления, филма бе счетен за успех, и през месец януари, тази година, се появи непотвърдена информация, според която продуцентите планират да направят продължение.

Актьорът Джейсън Сигъл, който изпълни главната мъжка роля в лентата, многократно заяви че няма планове да участва в направата на евентуална втора част, но това изглежда не е оказало влияние на Уолт Дисни, откъдето малко по-рано днес оповестиха официално, че е била дадена зелена светлина на “Мъпетите 2”.

Режисьорът на оригинала Джеймс Бобин и сценариста Никълъс Столър вече са потвърдили пред студиото че ще участват в направата на продължението, и очакванията са че в най-добрия случай снимките ще стартират още в края на тази година.

Единствената спънка пред продуцентите е, че поради натоварения си график Джейсън Сигъл, който освен актьор бе и един от двамата сценаристи на първата част, най-вероятно няма да може да работи върху “Мъпетите 2”. Въпреки изразеното по-рано тази година нежелание на Сигъл да бъде част от проекта, източници от Уолт Дисни заявиха, че актьора е променил решението си и единствено ангажиментите с други филмови продукции му пречат да даде съгласието си за участие.

Според сайта vulture.com, актьора със сигурност няма да може да работи върху сценария на “Мъпетите 2”, но има шанс (в зависимост от това кога точно ще стартират снимките) той отново да се завърне в главната роля на Гари.

Режисьорът Джеймс Бобин ще си сътрудничи активно със сценариста Никълъс Столър върху оформянето на сюжетната линия на продължението, а от Уолт Дисни уверяват че култовите куклени герои Кърмит, Мис Пиги, Фози, Гонзо и Животното отново ще се появят на екран. За момента няма информация относно това дали някои от актьорите от първата част (с изключение на Джейсън Сигъл) са изявили желание да участват в продължението.

Първият “Мъпетите” не се разпространяваше в 3D-формат, но според първоначалните слухове, желанието на режисьора е втората част да бъде заснета изцяло с триизмерни камери.

До началото на предстоящото лято се очаква да бъде оповестено кога ще започнат снимките на “Мъпетите 2” и кои актьори от първия филм ще се завърнат отново в ролите си.
Copyright © 2023 Dir.bg.