Пътуване до тайнствения остров” - с продължение

08.03.2012 г.
“Пътуване до тайнствения остров”  - с продължениеВ края на месец януари се състоя световната премиера на приключенския триизмерен филм “Пътуване до тайнствения остров”, който е продължение на хита с Брендън Фрейзър и Джош Хътчерсън от 2008-ма година, “Пътуване до центъра на Земята 3D”.

Режисиран от Брад Пейтън и отново с участието на Хътчерсън, новия филм стартира представянето си в световния бокс офис с изненадващо добри резултати, и само до момента е натрупал над 270 милиона долара от прожекциите си по света. Очевидно тази сума е оправдала напълно очакванията на студиото New Line Cinema, откъдето по-рано днес оповестиха че триизмерната лента ще се сдобие с продължение.

Преговорите с актьорите от “Пътуване до тайнствения остров” все още не са започнали, но режисьора Брад Пейтън и сценаристите Марк Гън и Брайън Гън вече са потвърдили желанието си за трети филм от поредицата, който отново ще черпи вдъхновение от новелите от поредицата на писателя Жул Верн, “The Extraordinary Voyages”. Както предшествениците си, лентата ще бъде заснета изцяло в триизмерен формат, а от студиото New Line Cinema се надяват световната й премиера да се състои в средата на 2014-та година.

Режисьорът Брад Пейтън: “Само за четири седмици “Пътуване до тайнствения остров” спечели повече пари отколкото първата част спечели за целия си престой в кината. Всички сме много доволни от този успех и благодарим на зрителите които подкрепиха филма. Ако не бяха те, сега нямаше да сме тук и да обсъждаме продължението.

Аз лично израснах с творбите на Жул Верн и съм наясно със създадените от него митологии. Това ми помогна много докато работех по “Пътуване до тайнствения остров” и знам че ще ми помогне и докато работя по третата част. Все още нямаме готов сценарий, но мога да Ви кажа че следващия филм ще бъде още по-мащабен и ще отведем зрителите до съвсем друг свят. Ще развием митологията и се надявам че ще се получи нещо наистина страхотно.”

Партньори на Джош Хътчерсън в “Пътуване до тайнствения остров” са актьорите Майкъл Кейн, Ванеса Хъджинс и Дуейн Джонсън – Скалата. Все още няма информация кои от тях ще се завърнат за третата част, но според източници от New Line Cinema, продуцентите със сигурност ще се опитат да привлекат за участие Хътчерсън, който е единствения актьор участвал и в двата предишни филма от поредицата.

Сценаристите Марк Гън и Брайън Гън ще започнат да работят върху сценария на предстоящата лента до три месеца, а старта на снимките ще бъде даден през пролетта на следващата година.

Световната премиера на все още неозаглавения приключенски филм ще се състои през лятото на 2014-та година. Точната дата все още не е определена.
Copyright © 2024 Dir.bg.